Foci

2008.05.27. 02:29

Garantáltan izgalmas

Zalaegerszeg (bl, ka) - A megyei labdarúgó- bajnokságban az őrségváltások fordulója volt a hét végi kör, hiszen két osztályban is helycsere történt az élen. A labdarúgó NB III-ban szerencsére nem történt hasonló, a Bakony-csoportban a ZTE FC II. továbbra is éllovas, bár vasárnap elég nehezen győzött.

Zalai Hírlap

A megyei I. osztályban a listavezető Gránit Gyógyfürdő Zalakaros 2-0-ra kikapott Tótszentmártonban. Mindez nagy meglepetés, hiszen a karosiak az aranyért csatáznak, a hazaiak pedig az alsó régióban tanyáznak. Fejreállt a papírforma, s ami a fürdővárosiaknak még fájóbb, hogy lecsúsztak a dobogó éléről. Igaz, hallva anyagi helyzetük alakulásáról, nem sok esé-lyük van, hogy az NB III-ban elinduljanak. Semjénházán ugyanakkor nagy csata zajlott: az idei bajnokság egyik meglepetéscsapata, a Z. Becsali Tungsram volt a vendég, s a hajráig 1-1-re állt a mérkőzés. Ekkor Kópicz nagy kapuskirúgását a vendégvédők elhibázták, Azoitei viszont nem rontott, és ezzel a találattal meg is nyerte a párharcot a hazai gárda. A siker a három pontnál is többet ért, hisz vasárnap estétől a semjénháziak vezetik az első osztály mezőnyét. Az viszont még nagy kérdés, hogy ha végül bajnokok lesznek, valóban elindulnak-e az NB III-ban?

A megyei II. osztályban is melege volt a listavezetőknek. Délen a hosszú ideig remeklő Gelse botladozik, most Bagolán játszottak 2-2-es döntetlent, s ezt kihasználva a Kiskanizsa sikerével a mezőny élére ugrott. Északon a Zalaszentiván méretes zakót kapott Gellénházán (5-0), de még maradt egy pontocska előnye az ivániaknak a Ságod előtt. Látva a mérkőzések alakulását, még várhatók érdekes eredmények, s remélhetőleg ezek látványos csatákat és küzdelmeket kölcsönöznek majd a megyei bajnokság hajrájának.

A labdarúgó NB III-ban a Bakony-csoport listavezetője, a ZTE FC II. ugyan győzött (1-0) a Tapolca ellen, azonban nem volt egyszerű megszereznie a három pontot. A kék-fehérek fiataljai - kiegészülve néhány visszajátszóval : Koplárovics, Zatara, Polgár és ide sorolható még Balázs Zs. is - igazából nem játszottak jól, főleg a támadójá-ték akadozott. Az ezt köve-tő Andráshida-Hévíz zalai rangadó első félidejében egy les címén érvénytelenített találaton kívül nem ment kapura labda, s a későbbiekben is inkább mezőnyjátékot láthattak a kitartó nézők. Az Andráshida kapufáig jutott, s noha valamivel többet kezdeményezett a Hévíz, talán igazságtalan is lett volna, ha bármelyikük nyer...

A Femat-Csesztreg értékes három pontot szerzett Kapuváron (3-1). Ifj. Fentős Pál egy évvel ezelőtti tragédiája miatt az edző-édesapa, Fentős Pál edző nem utazott el a kisalföldi városba, helyette Őr József másodedző irányította a zalaiakat. Elmondta: a csapat tagjai és ő sem hozták szóba a találkozó előtt az egy évvel ezelőtti eseményeket, ám hogy belül mit éreztek egyenként, az mindenkinek a saját titka marad... A Kapuvár vezetett, majd emberhátrányba került a Csesztreg, de így is fordítani tudott, ami a csapat tartását is mutatja. A csoport ötödik tagja, a sereghajtó FC Keszthely a második helyezett Győri ETO FC-től kapott ki simán (6-0).

A Dráva-csoportban újonc NTE 1866 hazai pályán mentett pontot a Nagyatád ellen (1-1). A kanizsaiak Cs. Horváth Gábor révén egyenlítettek, ezzel stabilizálták pozíciójukat, bár még mindenképpen szükségük lesz pontokra ahhoz, hogy végleg megnyugodjanak és megkapaszkodjanak az osztályban.

Továbbra sem tudni, akar-e bárki is feljebb lépni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!