Foci

2007.10.20. 02:29

Lesz-e szalmaszál?

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB I hét végi, 12. fordulójában a ZTE FC együttese ma 18 órakor a sereghajtó Tatabánya gárdáját látja vendégül.

Bóbics László

A néhai bányászcsapat amúgy veszélyes ellenfél lehet - már ha a kék-fehérek esetleg tudat alatt eleve lefutottnak gondolják ezt a mérkőzést. Egészen biztos, hogy a hajdani szebb időket látott tatabányai klub futballistái, míg csak lesz esélyük a bennmaradásra, minden szalmaszálba próbálnak majd megkapaszkodni - s nagy valószínűséggel Egerszegen is kockáztatnak, mondván, nekik aztán nincs vesztenivalójuk. Izguljon a ZTE! Ugyanakkor, ha a házigazda olyan sok lehetőséget dolgoz ki ezen az összecsapáson, mint tette azt az utóbbi hetekben, akkor bőven lesz lehetőség a gólszerzésre. Az más kérdés, hogy alaposan fel kell javulniuk az ellenfél kapuja előtt, mert gyakran meggondolatlanul elszórják a helyzeteket a zetések.

A hazaiak várhatóan a Babalj - Dudics, Polgár, Botis, Vulin - Máté, Davidov - Tóth Z., Tóth N., Koplárovics - Pekic tizeneggyel lépnek pályára, tehát a hosszú sérülésből felépült Sorin Botis visszakerülhet a kezdőcsapatba.

A forduló tegnap esti nyitómeccsén a Diósgyőr (2000 néző előtt, játékvezető: Sápi) 0-0-ás félidő után Sipeki és Simon találataival 2-0-ra nyert a Fehérvár ellen.

A további műsor, szombat: Honvéd-Győr (15 óra), Kaposvár-Vasas, Újpest- Paks, DVSC-Sopron, Siófok-REAC (mind 18). Hétfő: MTK-Nyíregyháza (18).

Ezek is érdekelhetik