Lelki Egészség Világnapja

2019.10.10. 10:44

Nagyobb boldogságot ad a család

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (KINCS) névadója, Kopp Mária egyik első kutatója volt a lelki egészségnek.

Forrás: Pixabay

Az életminőségre és a boldogságkeresésre vonatkozó eredményeivel rámutatott, hogy a családnak, mint társas támogatásnak alapvető a szerepe a pozitív életminőség alakulásában. Kutatásai szerint

a családi boldogság, az aktív családi kapcsolatok hozzájárulnak a mentális egészség frissen tartásához és a hosszabb életkilátásokhoz.

A KINCS közelmúltban végzett kutatásai is alátámasztják az Intézet névadójának megállapításait. A 18-25 éves fiatalok körében 68 százalék, míg a 65-75 évesek körében 69,6 százalék azok aránya, akik boldognak vagy nagyon boldognak érzik magukat.

A magukat boldognak vallók között másfélszer nagyobb azoknak az aránya, akik saját bevallásuk szerint szeretetteljes családban nőttek fel.

A kisgyermekes szülők 90 százaléka egyetért azzal, hogy

a gyermekvállalás növeli a boldogságérzetet.

A várandósok és a kisgyermeket nevelő szülők 87 százaléka inkább boldognak vallja magát. A túlnyomó többség, 78 százalék egyetért azzal, hogy a gyermek születése teszi teljessé az életet.

Az eredmények rámutatnak, hogy a családi értékek, valamint a családok érdekeinek és szempontjainak figyelembe vétele hozzájárulhat egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és teljesebb életéhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!