kandi mitsubishi

2017.10.23. 10:00

Ez az autó kamerával figyeli az utasokat

Ha a vezető sokáig nem előre néz, akkor önvezető módba vált az Emirai 4, de például a kamera jele alapján állítja folyamatosan a légkondicionáló által befújt levegő irányát és hőmérsékletét is.

Tavaly tavasszal szerezte meg a Mitsubishi Motors autómárkát a Renault-Nissan szövetség a Mitsubishi konszerntől, ahol azért azon kívül még mindig van autóipari üzletág. Ennek a fejlesztéseit hivatott megmutatni a nagyvilágnak a Mitsubishi Electric által készített Emirai 4-es nevű tanulmány.

Íme, a csoda:

A legkülönlegesebb elem talán a középkonzolt kiváltó érintőképernyőre helyezett központi kezelőszerv, amelyet mozgatni is lehet a kijelzőn attól függően, épp milyen menüben van az ember. A fel-a-fejjel kijelző a vezetőnek pontosan mutatja, merre viszi őt a navigáció – ez a különösen pontos helymeghatározásnak köszönhető – ami, mondjuk, ködben könnyíti meg a haladást – írja az automotor.hu

Kamerával figyeli az utasokat az autó, és szükség szerint beavatkozik, például ha a vezető sokáig (pár másodperc) nem előre néz, akkor önvezető módba vált az Emirai 4, de például ezen kamera jele alapján állítja folyamatosan a légkondicionáló által befújt levegő irányát és hőmérsékletét is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!