Egyéb

2011.05.23. 07:28

Már megint fáj a gyerek torka... - Segíthet a polarizált fény!

A gyerekek gyakori és visszatérő légúti fertőzése számos család életét keseríti meg. Szerkesztőségünk most egy olyan kutatásról szerzett tudomást, amely segíthet e probléma leküzdésében.

Magyar Hajnalka

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének siófoki konferenciáján számolt be a minap legújabb tudományos eredményeiről dr. Falus András, a SOTE Genetikai Sejt- és Immunbiológiai Intézetének igazgatója. A professzor, dr. Madarasi Anna gyermekgyógyásszal, Fenyő Márta biofizikussal, valamint Éder Katalin tudományos munkatárssal együttműködve az ismétlődő légúti fertőzésben szenvedő beteg gyermekek klinikai tüneteinek és összetartozó génhálózatainak változásait vizsgálta egész testfelületen alkalmazott polarizált fény hatására. Mint a profeszzor kifejtette, céljuk az volt, hogy a polarizált fény hatását ne csak egyes géneken, hanem teljes génsorokon, reakcióutakon és biológiai jelenségeken együttesen bizonyítsák. A gyermekek - a kezelést megelőzően - több hónapon át makacsul ismétlődő légúti betegségekkel küzdöttek. (Az anatómiai eltérés vagy az immunhiány minden esetben kizárható volt.) Ekkor kezdték el hetente kétszer, összesen 10 alkalommal a gyermekek egész testét polarizált fénnyel kezelni meghatározott protokoll szerint. A klinikai tünetek több gyermeknél teljes mértékben megszűntek, a vizsgált betegek többségénél pedig a tünetek ideje és az antibiotikus kezelések száma jelentősen csökkent.

Azokon a gyerekeken, akik tünetmentessé váltak, megvizsgálták a lymphocytak génexpresszióját, amelynek során azt az eredményt kapták, hogy a gyulladásért felelős gének mennyisége polarizált fény hatására csökkent. Az első vizsgálatok egyértelműen és határozottan megerősítették, hogy a betegek kúraszerű polarizáltfény-kezelése során a krónikus gyulladások gátlása és a tünetek csökkenése következett be.

A vizsgálatokat természetesen tovább folytatják felnőtt betegeken, több kontrollcsoport bevonásával és kiterjesztik a polarizált fény egyéb, ma még nem bizonyított hatásaira is.

Életmódi rovatunk cikkeit ide kattintva olvashatja el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!