Cserszegtomaj

2015.09.08. 13:49

A Pipacs 25 éves lett - Jubileumi megemlékezést tartottak az óvodában

Cserszegtomaj - Huszonöt éve, 1990. szeptember 1-jén indult az első óvodai csoport a településen. Múlt pénteken 25 éves működését ünnepelte a Pipacs óvoda.

Hajdu Péter

Generációk kerültek már ki a cserszegtomaji óvodából, az első kiscsoportosok már felnőttek, s máig szép emlékeket őriznek egykori ovijukról. A jó óvoda valószínűleg meghatározó a gyermekek fejlődésében, az iskola sikeres megkezdésében. Kezdetben egy csoportban foglalkoztak az óvónők a kisgyerekekkel, aztán egyre nőttek az igények, és öt csoportra lett szükség. Jelenleg is öt csoportban folyik a nevelés az óvodánkban, ahová évente 115 gyermek jár, a tanév végi átlagos létszámok ezt mutatják hallottuk Kovács Imréné óvodavezetőtől.

Az évfordulóra népi játszóudvart rendeztek be az óvodás gyerekek számára. Fotó: Óvoda

Elsősorban Cserszegtomajról viszik a szülők a gyerekeket a Pipacs Óvodába, de sokan járnak oda Keszthely-Kertvárosból, Reziből, Karmacsról, Vindornyafokról is.

Pénteken, a 10 órakor megkezdődött ünnepségre meghívták az óvoda minden régi dolgozóját, a község régi és jelenlegi vezetőit. A nagycsoportosok műsort adtak, majd ünnepi megemlékezés hangzott el, felelevenítve az intézmény negyedszázados működésének szép pillanatait. A gyerekek ez alkalomból egy nagy jubileumi tortából ehettek, utána pedig legfontosabb tevékenységüknek, a játéknak adhatták át magukat, ugyanis erre az alkalomra népi játszóudvart rendeztek be számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!