Cserszegtomaj

2015.06.03. 12:33

Aranykorúak juniálisa: a térség nyugdíjas szervezetei találkoztak

Cserszegtomaj - Főzőverseny, sport, koncert, jó hangulat - immár harmadik alkalommal szervezte meg a Vöröskereszt térségi szervezete az Aranykorúak juniálisát.

Keszey Ágnes

A Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete négy éve alapította meg az Aranykorúak Társaságát, mely a járás területén 18 nyugdíjasklubot fog össze. Számukra kínálnak programokat: farsangi mulatságot, nyári találkozót és idén először egy szüreti felvonulást is szerveznek majd.

– Több mint 250 nyugdíjas vett részt a szerdai juniálison. Főzőversennyel kezdődött a nap, a résztvevők bűnmegelőzési tanácsokat hallhattak, természetgyógyásszal beszélgethettek és egészségügyi szűrések is várták őket. Természetesen kötetlen hangulatú, vidám beszélgetések részesei is voltak. A jótékonysági koncerten egy tehetségkutató verseny felfedezettje, Krizbai Teca lépett fel, a nepáli földrengés károsultjai javára gyűjtöttünk adományokat – sorolta Kapcsándy Mária, a Keszthely térségi szervezet vezetője.

Kolozsvári és zalai töltött káposztát is készített a Sármelléki Öreg Tyúkok csapata. Képünkön (balról) Kántor Klára, Mátés Józsefné és Ferge Józsefné a szerdai rendezvényen. Fotó: Keszey Ágnes

A Vöröskereszt fontosnak tartja az emberi kapcsolatok erősítését.

– Fiatalokat és óvodásokat ismertetünk meg az elsősegélynyújtással. A középkorosztálynak szervezzük a véradásokat, az idősebbeknek a szabadidős programokat, melyek révén barátságok szövődtek a klubok között. Az aranykorúak fogják majd küldeni gyerekeiket, unokáikat a véradásra, figyelmeztetni őket, hogy segítsünk másokon. Több nyugdíjas önkéntes dolgozik segítőként a Vöröskeresztnél, igen aktívak az térségben az aranykorúak – mondta a területi vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!