Ligakupa: nem juthat tovább csoportjából a ZTE FC

Kaposvár - A ZTE FC labdarúgócsapata kedden Kaposváron lépett pályára a Ligakupa 5. fordulójában. Az egerszegiek 1-1-es döntetlent értek el és kedden az is eldőlt, hogy már biztosan nem juthatnak tovább csoportjukból.

Kerkai Attila

Kaposvár - ZTE FC  1-1 (1-0)

Kaposvár, 100 néző. Jv.: Gaál (Erős, Szalai).
Kaposvár:  Horváth L.    Földes, Vadas, Zmikucs, Laczkó    Házi (Kirchner 71. p.), Fenyvesi, Khaly, Katona    Moustapha (Bőle 58. p.), Kovacsevics (Caccamo 80. p.). Vezetőedző: Prukner László.
ZTE FC: Vlaszák G. (Kalmár 80. p.)    Pál (Potyi 75. p.), Milas, Budovinszky, Frizoni    Horváth L., Mavolo   Jasarevics, Máté, Tóth P. (Babati 54. p.)   Krajcár. Vezetőedző: Preisinger Sándor.
Gólszerzők: Moustapha (43.), illetve  Babati (69.).
Kiállítva: Khaly (89. p.).


Az első félidőben a Kaposvár akarata érvényesült, bár csak a játékrész végén szerezte meg a vezetést Moustapha révén.  A fordulás után a ZTE FC  már aktívabb lett, így több lehetősége is adódott. Szeptemberi kulccsont-törése után visszatért a csapatba a fiatal Babati Benjamin, aki máris gólt szerzett: egy helyezkedési hibát kihasználva  szép kontra végén a kapussal szemben állva okosan emelt felette a hálóba. Ezzel egyenlített a ZTE FC, de a továbbjutás szempontjából ez a pontszerzés már mit sem ért: a Kaposvár és a ZTE FC sem juthat tovább ugyanis a C-csoport másik tegnapi találkozóján a Pápa legyőzte  (2-1) a Videotont.

Preisinger Sándor, a zalaiak  vezetőedzője így értékelte a látottakat:
- Küzdelmes mérkőzés volt, de mi az első félidőben visszafogottabbak voltunk. Több önbizalomra lett volna szükséges, hiszen a második játékrészben már sokkal  bátrabbak voltunk. Örülök, hogy Babati újra köztünk van és hogy  sérülése után sem látszott rajta a félelem. Az eredmény megfelel a látottaknak.  
Preisinger Sándort arról is megkérdeztük: mit szól hozzá, hogy az NB II hétvégi rangadóján, a Haladás II.ZTE FC találkozón akár Kenesei Krisztián is pályára léphet az ellenfélnél, akit
a második csapathoz száműztek a szombathelyieknél.
- Ez a Haladás belügye, persze nem örülök neki, hogy egy ilyen kiváló labdarúgó is erősítheti majd csapatukat. Ennek ellenére természetesen  elutazunk szombaton a mérkőzésre... - mondta Preisinger Sándor.
 

Ezek is érdekelhetik