Tekernek a hadsereggel

Hende Csaba honvédelmi miniszter vezetésében kerékpártúra indult szombaton a Balaton körül. A több mint kétszáz kilométeres távnak körülbelül hatvanan vágtak neki.

Szabó Judit


A Tekerj a sereggel! elnevezésű túra a keszthelyi Balaton-partról, a  zenepavilontól  indult szombaton reggel. A cél, hogy a kerékpározók két nap alatt körbejárják a tavat.

Nemcsak katonákat, hanem civileket is vártak, bárki csatlakozhatott a csapathoz, s akár még ma is csatlakozhat. 

A túrázókat a Légierő Zenekar fúvósainak előadása fogadta a Balaton-parton, ahol indulás előtt Hende Csaba elmondta: az első alkalommal megszervezett

rendezvény egyik üzenete, hogy a Magyar Honvédségben nagyon fontos alkalmazási feltétel az edzettség, a jó fizikai állóképesség, s ezzel a megmozdulással is fel akarják hívni a figyelmet az egészséges életmód fontosságára.

-  Azt is meg akarjuk mutatni a fiataloknak, hogy bár többen  ötven év fölöttiként veszünk részt a túrán, mi sem vagyunk lekvárból, és huszáros tempóban végig tudjuk tekerni ezt a 215 kilométeres távot - mondta Hende Csaba.

 

Céljuk az is, hogy a katonaságot népszerűsítsék, s hogy tisztelegjenek a hősök előtt - a rendezvény a Katonák, Hősök, Hagyomány és Megújulás programsorozat keretében zajlott. Harmadrészt pedig a kerékpáros turizmus térnyerését szeretnék elősegíteni. A kerékpárosok vasárnap érkeznek vissza Keszthelyre várhatóan este hat után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!