Impulzusok, tangó, félhomály

Az elmúlt évadot a jeles évforduló határozta meg negyedszázadosak lettek , de a jubileumi szezon után sem pihentek: az Albatrosz Táncegyüttes idén is számot ad munkájáról.

Péter Gyöngyi


Az Albatrosz Táncegyüttes a hagyományokhoz híven idén   is megtartja gálaműsorát, mely egyrészt jó alkalom az elmúlt hónapok munkájának összegzésére, másrészt az önálló est a hosszabb lélegzetvételű produkcióknak is fóruma, remek lehetőség a bemutatkozásra, fogalmazott Háriné Molnár Ágnes, az együttes művészeti vezetője, nívódíjas modern-kortárs táncpedagógus.
 
Az előadás  ezúttal is két részből, illetve három blokkból áll. Először a nagy, vagyis a tizennégy felnőtt alkotta csoport lép színpadra egy rövidebb táncjátékkal, mely az Impulzusok címet viseli. Ugyanez a társaság adja majd elő a Tangó félhomályban című produkciót is. Mindkét esetben a látvány lesz a meghatározó, a könnyedebb stílus, a technika kapott most nagyobb hangsúlyt a történet helyett  - mondta tájékoztatásképpen a társaság vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy nem egy-egy önálló zenemű, hanem zenei montázs jelenti  majd a ritmust. Előbbi esetben, Háriné Molnár Ágnes koreográfiájában posztmodern muzsikák füzére, utóbbinál, mely koreográfia a táncosok közös munkája, természetesen tangófeldolgozások egymásutánja lesz hallható.  A felnőtt csoport két táncjátéka között gyerekek lépnek majd színpadra: ebben a különálló blokkban az ifjú tehetségek mutatkoznak be azokkal a koreográfiákkal, melyekkel a megmérettetéseken szerepeltek, szerepelnek a szezonban. Ezek a  szólóprodukciók és duettek arra adnak lehetőséget, hogy a közönség lássa, az, aki ahhoz érez kedvet, elhivatottságot, igazán komoly  munkában is részt vehet. Az est második felében,  a második felvonásában  a csoportos koreográfiáinkkal szórakoztatjuk a nagyérdeműt, igazi színes kavalkádot ígérhetünk.

A  18 produkcióban több, mint száz táncos lép színre a vasárnap 18 órakor kezdődő rendezvényen, melynek a Hevesi-színház ad otthont.

A gála előtti napon még egy megmérettetés vár az Albatrosz táncosaira: szombaton Budakalászon  rendezi ugyanis a Magyar Látványtánc-Sportszövetség az országos bajnokság finisét, melyen hét koreográfiával lépnek a zsűri elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!