A Los Vegas-ban folytatja a Zalaegerszegről elszármazott gitáros-énekes, Csanádi Krisztián

Zalaegerszeg - Mind a négyen végigjártuk egyenként is a lépcsőfokokat, felléptünk kis klubokban, de több ezer ember előtt is. Számunkra már nem az a fontos, hogy sikeresek leszünk-e a dalainkkal, olyan zenét akarunk játszani, ami belőlünk fakad, s ami vállalható számunkra.

Gyuricza Ferenc

Mindezt Csanádi Krisztián, a tavaly alakult Los Vegas zenekar gitárosa mondta. A Cha-Cha becenéven ismert zenész Zalaegerszegről indult, egykor a Pókháló frontembere volt, majd 1996-ban úgy döntött, hogy másutt próbál szerencsét. Öt éven át dolgozott külföldön, aztán hazatérte után a Kowalsky Meg A Vega technikusa, később pedig zenésze lett. Csatlakozása a lehető legjobbkor következett be, hiszen a zenekar akkor kezdett el népszerűvé válni. A Kowalsky Meg A Vega együttessel három albumot készített, köztük a Fonogram-díjjal kitüntett Ötcsillagos címűt. Sikereik csúcsán jártak, ám 2011-ben az együttes névadó frontembere, Kowalsky Gyula Balázs mégis úgy döntött, hogy új zenésztársakat keres maga mellé, ezért a Vega akkori tagjait menesztette. A három zenész - a gitáros Cha-Cha, a basszusgitáros Jimmy és a dobos Sóder, azaz Csanádi Krisztián, Szórád Csaba és Vajda Péter - akkor hozta létre a Los Vegas nevű új formációt, amelyhez később a gitáros Tóth Levente csatlakozott még.

- Az utolsó album, amit a Kowalsky Meg A Vegával kiadtunk, a zenéjét tekintve annak a három embernek az ötletein alapult, akik most a Los Vegas-ban játszanak - mondta Csanádi Krisztián. - Aki meghallgatja az Ötcsillagost és a Los Vegas bemutatkozó albumát, észrevehet hasonlóságokat a dalokban. A Kowalsky Meg A Vega utolsó lemezének dalait egy kicsit más hangszereléssel, némileg lecsupaszítva akár a Los Vegas is játszhatná. Mi azonban nem ezt az utat akarjuk járni, inkább új ötletekkel rukkoltunk elő.

A gitáros szerint a Kowalsky-val történt szakítás után törvényszerű volt, hogy a három zenész együtt marad, hiszen nemcsak a közös munka, de baráti szálak is összefűzték őket. Jól ismerik egymás gondolatait, íg már az első közös próbák gördülékenyen zajlottak, szinte ösztönösen törtek elő belőlük az ötletek. Ahogy a zenész fogalmaz: a lemezen szereplő tíz dal pár hónap alatt kigurult a Los Vegas műhelyéből.

- Nyilván szerepelnek a lemezen olyan témák is, amelyek már régóta érlelődtek, hiszen mindhármunknak voltak korábbi ötletei, amelyek közül sokat azért nem tudtunk megvalósítani, mert a Kowalsky Meg A Vega idejében működött egy fékező erő - folytatta Cha-Cha. - A szétválással ettől egy csapásra megszabadultunk. Az új zenekarunk teljesen más alapokon működik. Már az elején megfogadtuk, hogy többé nem kötünk kompromisszumokat, csak azt tesszük le az asztalra, amit magunkénak érzünk. Ebben kiváló társra találtunk a gitáros Tóth Leventében is, aki korábban a Mafia tagja volt, illetve Los Vegas mellett a mai napis is játszik a Cultus-ban. Mindannyian beletettünk már jó pár évet a zeneiparba, mégis úgy érezzük, a Los Vegas első albuma a legjobb dolog, ami valaha is kikerült bármelyikünk keze alól. Ez egy olyan lemez, amire húsz év múlva is büszkék lehetünk.

Krisztián a magánéletét is kitárta előttünk. Mint mondotta, amikor 1996-ban elhagyta Zalaegerszeget, nagyon komoly döntést kellett meghoznia. Azóta sokfelé járt, sok mindent átélt. Öt évet töltött külföldön, aztán hazatértekor, hirtelen egy kelenföldi kilencemeletes lakásban találta magát, amit nem tudott megszokni.

- Vidéken nőttem fel, bármennyire is Budapest az ország központja, nem tudtam azonosulni az ottani élettel - sorolta. - Zalaegerszegre már nem vágytam vissza, bár amikor évente, kétévente hazajövök, nagyon jó érzés találkozni a régi barátokkal, köztük olyanokkal, akiket 12-15 éve nem láttam. Így aztán Pilisvörösváron találtam magamnak egy faházacskát, azt újítottam fel, illetve próbálom szépítgetni a mai napig. Párommal együtt lakunk ott, három éves kisfiunkat terelgetjük az élet felé, próbálunk átadni valamit neki ebből a világból, ami egyszer talán majd hasznára válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!