Furcsa: a telefonszolgáltató kerítésre tekerte a vezetékeket

A kerítésen, a földbe mélyesztve, fekete szigetelő szalaggal a fa törzsére kötözve, az ágak között húzta el a vezetékét az egyik telefonszolgáltató Kiskanizsán.

Benedek Bálint

A szerencsétlen megoldásra olvasónk, Szabóné Marczinka Aliz hívta fel a figyelmünket. - A kisfiammal a házban voltunk, így nem is láthattuk, amikor a szolgáltató dolgozott, este a férjem vette észre az összevissza lebegő kábelt - mondta Szabóné Marczinka Aliz. - A nádból és fából készült kerítésünk utca felőli oldalához szögbelövővel rögzítették a zsinórt, innen a közeli fenyőfáig húzták. Itt a vezetéket hirtelen lenyomták a földbe, majd szigetelőszalaggal felragasztották a fa törzsére, s hat fa ágai között a szomszéd előfizető házába kötötték be.


Szabóék szerint mindezt az ő megkérdezésük és beleegyezésük nélkül. Miután számtalanszor felhívták a cég központi telefonszámát, a szakemberek ismét megnézték a terepet, s azt ígérték, egy héten belül megoldják a problémát.

- Ez egy hónappal ezelőtt történt, ám azóta a két méter magasan kifeszített, több helyütt összecsomózott kábel meglazult - tette hozzá Szabóné Marczinka Aliz.

A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságától az esettel kapcsolatosan azt a tájékoztatást kaptuk: kanizsai ügyfelüknél végzett hibaelhárítás során, az előfizetett vezetékes szolgáltatás folyamatos működése érdekében ideiglenes megoldást létesítettek. A közleményből kiderült, a munkatársaik a helyszínen az érintett tulajdonosokat tájékoztatták a megoldás módjáról. A tájékoztatás kitért arra is, hogy az érintett tulajdonos kezdeményezte a helyzet rendezését, amit a múlt héten megoldottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!