Fölényes győzelem - A Magyar Kupa négyes döntőjében a ZTE NKK

A ZTE NKK az első csapat, mely bejutott a női kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjébe. Az elitbe zsinórban a harmadik szezon végén eljutó egerszegieknek ehhez most nem kellett bravúr: az amatőr NB I-es SMAFC otthonában nyertek kedden magabiztosan.

Varga Andor

SMAFC-ZTE NKK 57-106 (18-22, 20-26, 10-27, 9-31)
Sopron, 400 néző. Jv.: Tóth K., Sabáli, Németh A.
Sopron: Zottl (2), Klemencsics (1), Fejes (15), Velkey (1612), Sárközi (9). Csere: Kálmán (10), Katona (-), Kerékgyártó (4), Tóth (-), Takács A. (-), Takács D. (-), Németh (-). Edző: Palkovits Tamás.
ZTE: Bukovszki (14), Zsovár (153), Vida (33), Czukor (9). Horváth Zs. (5). Csere: Ambrus (12), Szalay (14), Góth (4), Dukai (-). Edző: Gáll Tamás.

A házigazda egyetemi csapat mindent egy lapra feltéve, nagy lelkesedéssel kezdte a találkozót, igyekeztek minél tovább nyílttá tenni a mérkőzést. Ebbéli erőfeszítéseikhez egy ideig partnert is találtak a Varga és Szélesy betegsége miatt tartalékos a egerszegiekben, akik a nagyszünetig nem kapták el a fonalat. Bár ennek ellenére az előnyük már ekkor is megnyugtató volt.
Fordulás után aztán helyreállt a világ rendje: összekapta magát a ZTE, s egyértelmű tudásbeli, valamint fizikális fölényét is kihasználva kialakította a papírformának megfelelő különbséget.

Gáll Tamás: Az első félidőben sajnos gyengén játszottunk, a másodikban viszont remekül. Nincs is erről mit mondani többet  örülök, hogy bekerültünk a négyes döntőbe.

Szombat estére lesz teljes a női MK négyes döntő mezőnye. A további párharcok közül kettőt ma (Szekszárd - Győr, Diósgyőr-Sopron), egyet pedig február 25-én (FTC-Pécs) játszanak. A továbbjutásról egy találkozó dönt. Kell-e mondani, hogy mindenütt a vendégek az esélyesek?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!