Vadászati évadnyitó a sohollári völgyben

Szombaton vette kezdetét az idei zalai vadászati szezon, melyet immár több mint húsz éve ünnepi alkalommal indítanak a megyebeli vadásztársaságok.

Arany Horváth Zsuzsa

A rendezvény az elmúlt években kirándult  Nagykanizsára, Lentibe, és a megyeszékhelyre is, de most visszatért a Zalaegerszegtől 13 kilométerre található festői sohollári völgybe, ahol már reggel számosan gyülekeztek az életfa, a Hét vezér emlékhely és a Hubertus kápolna környékén.

A zalai vadásztársaságok meghívására ünnepi szónokként érkezett  az egyébként zalai dr. Kardeván Endre, a  Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára, aki beszédében arra helyezte a hangsúlyt, hogy a sohollárihoz hasonló rendezvények hozzájárulhatnak a közvélemény vadászatellenességének oldásához. A politikus elmondta, a vadgazdálkodás nemcsak gazdasági érdek, hanem a hazai turizmus húzóágazata is lehet egyben.

A programban Feiszt Ottónak, az Országos Magyar Vadászkamara elnökének a megnyitója után dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrált Hubertus-misét, majd 61 új zalai vadászt avattak fel.

A délután folyamán vadászkutyabemutató, íjászat, vadfőző verseny, író-olvasó találkozó és vadászati témájú  képzőművészeti  kiállítás várta az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!