Elterelés: újabb körforgalom épül Nagykanizsán

A nagykanizsai város-rehabilitációs program keretében elkészült a Zrínyi Miklós és a Katona József utca kereszteződésében kialakított körforgalom, melyet az autósok már birtokba is vettek. Az elkövetkezendő időszakban a Teleki utcai körforgalom, illetve a Hunyadi és a Petőfi utca összekötésével folytatódik a munka.

Sámel József

Mint azt Horváth István projektmanager elmondta: a pár hete elkészült úgynevezett kis körforgalomnak köszönhetően felgyorsult, ütemessé vált az autós forgalom a Zrínyi és a Katona utcán. Noha a járművek már használják a körforgalmat, hivatalosan még nem történt meg az átadás, az útburkolati jelek felfestése, a közlekedési táblák kihelyezése és a tereprendezés ugyanis még hátravan.

– Befejeződött a HSMK mögötti útszakasz aszfaltozása, s rövidesen elkezdődik a Teleki utcai úgynevezett nagy körforgalom kialakítása is – így Horváth István, aki hozzátette: a munkálatok idejére forgalomkorlátozásokra számíthatnak az autósok, az Eötvös tér déli oldalát például pár héten belül lezárják. – Az autósok a Huszti téri körforgalom felé tudnak majd kerülni, de persze a későbbiekben is számítani kell majd elterelésre, korlátozásra. Amúgy a Zrínyi és Teleki utca összekötését október 30-ig kell befejezni.


A projektmanager a Magyar utca és a Petőfi utca útösszekötésről is szólt. Mint mondta: az Arany János utcában szeptember végéig még várni kell az aszfaltburkolat helyreállítására, mivel a terület a térségi szennyvízprojektben is érintett, a burkolatot tehát ismételten fel kell törni.

– A Királyi Pál utcán rövidesen elkezdődik a járdaépítés, majd azt követően a Hunyadi utcában is kialakításra kerül az összekötő út, mely a Petőfi utcára csatlakozik – folytatta Horváth István, aki jelezte: szeptember végére itt is befejeződik a munka. 


Pályázat a főtéri szobrok beszerzésére
Az Erzsébet téren is folynak a munkálatok, jelenleg a térkövezéssel foglalatoskodik a kivitelező. Ezzel párhuzamosan a négy szobor – Erzsébet királyné szobra, Szentháromság szobor, Városmakett, Testvérvárosok kútja – beszerzésére és elhelyezésére is kiírták a közbeszerzési pályázatot, ám azt még nem lehet tudni, hogy a köztéri alkotásokat egyben vagy külön hirdetik meg. Az Erzsébet tér átalakítására amúgy 830 millió forintot fordíthat a nagykanizsai önkormányzat.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!