A lényeg a csapatmunka

A lenti Móricz gyógypedagógiai intézmény öt ország speciális tantervű iskoláival együtt vesz részt a „Sport és művészetek határok nélkül” című programban.

Gyuricza Ferenc

Az európai uniós Comenius- program által finanszírozott együttműködés lényege, hogy szlovén, osztrák, német, szlovák és magyar intézmények kapcsolatát szorosabbra fűzi. A résztvevők a lehetőséggel élve elméleti, módszertani és gyakorlati tapasztalatokat adnak át egymásnak. A minapi, negyedik projekttalálkozónak a németországi Lahr város adott otthont.


– Intézményünket 15 fő képviselte Németországban – mondta el Kulcsár István lenti igazgató. – A találkozón sportversenyen mértük össze tudásunkat, majd kulturális bemutatón szórakoztattuk egymást. A verseny érdekessége volt, hogy nem a sportteljesítmény számított elsősorban, hanem a csapatmunka minősége: az egymásra figyelés, a gyengébb csapattársak segítése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!