Tragédia: Tréfálkozott a fürdőzés közben, aztán egyszer csak eltűnt

Pénteken délután fürdeni indult egy ötvenes éveiben járó férfi Nemesnépen. Többen látták, amint úszik, ám egyszer csak eltűnt a vízben. Holttestét a tűzoltók találták meg, s ők is emelték ki a viszonylag kis vízfelületű tóból.

Gyuricza Ferenc

 
A helybéliek elmondása szerint a szerencsétlenül járt férfi gyakran mártózott meg a falut átszelő patakban, de abban a mesterséges kis tóban is, amelyet közvetlenül az út mellett ástak. Így tett péntek délután is, legalábbis a szemtanúk elmondása szerint.

- A szomszédos panzió vendégei jelezték, hogy úszkálni látták a vízben  - mondta Ritlop Zoltán, aki leszerelése előtt maga is tűzoltó volt ezért a hír hallatán rögtön a helyszínre sietett segíteni. -  Azt mondták, jókedvű volt, integetett és tréfálkozott velük, aztán egyszer csak eltűnt.

Miután a szóban forgó vendégek azt nem látták, hogy a férfi elmerült volna a vízben, így a tó körül nézelődők közül néhányan úgy vélték, talán megunta a fürdőzést, s hazament. Ennek ugyan a parton hagyott cipő és ruha ellentmondott, de többen állították, így a község polgármestere is, hogy a férfi szeretett tréfálkozni.

- Volt olyan is, hogy a hídról ugrott bele a patakba  - sorolta Kósa László döbbenten. - Nagyon jó úszó volt, ezt mindenki tudta róla. Bízzunk benne, hogy valóban nincs a vízben – mondta, mikor még volt némi halvány remény arra, hogy a férfi esetleg tényleg csak tréfált.

Közben a lenti tűzoltók mellé megérkeztek a kanizsai kollégák is, így közösen folytatták a férfi keresését. Néhányan rohamcsónakból csáklyával tapogatták át a tó fenekét, mások a partról kötélre kötött vashoroggal gereblyézték a medret.

- Azt mondják a helyiek, hogy helyenként öt méter is lehet a víz mélysége - mondta a mentési munkálatokat irányító Bajusz Csaba. -  Emellett hirtelen mélyülő tóról van szó, így óvatosan kell eljárnunk. Ha a csáklyás kereséssel rövid időn belül nem jutunk eredményre, akkor a nagykanizsai búvárokat vetjük be.

 

 

Röviddel később a csónakban ülők jelezték, hogy a csáklyára fennakadt egy test. A vízből való kiemelése után sajnos bebizonyosodott, hogy valóban tragédia történt, hiszen a keresett férfi holtteste került elő.

A mentők ugyan próbálták újraéleszteni, ám kísérletük nem járt sikerrel.

 

A haláleset körülményeit a lenti rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

 

Az elhunyt testvére is a helyszínen tartózkodott, s miután a tűzoltók a meredek part miatt csak nehezen tudták a rohamcsónakot a vízre tenni, többször is csalódottságának adott hangot. Mint mondotta, minden falunak kellene megfelelő mentőfelszereléssel rendelkeznie, a véleménye szerint ugyanis ha időben ki tudják venni a férfit a tóból, talán még meg lehetett volna menteni az életét.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!