Augusztus 20-ai tűzijáték: egy szombathelyi cég ingyen vállalta

Meglepő hírt közölt csütörtökön az ismert tűzijátékos cég, a Kopula 96 tulajdonosa, Farkas Mihály: felajánlják, hogy ingyen szórakoztatnak a fővárosban.

Vas Népe

Farkas Mihály elmondta, hogy az árvízkárosultak javára felajánlják az augusztus 20-ai, ünnepi tűzijáték ingyenes lebonyolítását. Ebben benne vannak a felhasználandó pirotechnikai  eszközök is. A cégtulajdonos szerint mindenki jól járna, mert maradna a látványos műsor és nem szenvednének kárt a  kereskedők sem.

A bejelentés előzményéhez tartozik, hogy pár napja aláírásgyűjtésbe kezdtek az interneten. Célja, hogy idén maradjon el az ünnepi tűzijáték, az erre szánt pénzt adják oda  az árvízkárosultaknak. Az akcióhoz már ismert politikusok is csatlakoztak. A kormányszóvivő a napokban megjegyezte, hogy a kabinet jövő heti ülésén téma lesz az ünnep, pontosabban a  tűzijáték. Mivel populáris ügyről, illetve döntésről lehet szó, kiszámítható a folytatás.

A lájkolás páratlan ereje

Pár nap alatt több, mint százezer ember csatlakozott a Facebook közösségi portálon létrejött kezdeményezéshez, amelynek neve megegyezik céljával, azaz "Mondjunk le az aug. 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára!!!". A kormány tagjai is felfigyeltek a jelenségre, Nagy Anna kormányszóvivő közölte, megfontolják, és a jövő heti kormányülésen meg is tárgyalják a nagyjából százmillió forint sorsát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!