Argentin tűzijáték egy találattal

Az argentin válogatott 1-0-ra nyert szombaton Nigéria ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában, Johannesburgban.

zaol.hu

Argentína - Nigéria 1-0

Johannesburg, Ellis Park. Vezeti: Stark (német). 

Argentína: Romero – J. Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze – Verón, Mascherano, Di María – Messi – Tévez, Higuaín. Szövetségi kapitány: Diego Maradona.

Nigéria: Enyeama – Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo – Kaita, Etuhu, Haruna – Obasi, Yakubu, Obinna. Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck.

Gólszerző: Heinze (6.)

A mérkőzés nagy esélyesei természetesen az argentinok, de az afrikaiaknak reményt adhat az argentinok gyenge vb-selejtezős szereplése: a tornán részt vevő csapatok közül senki sem szenvedett több vereséget a kvalifikáció során, mint a Maradona-fiúk.

Az argentiínok óriási nyomása már a hatodik percben góllá érett. Verón szögletét Heinze 11 méterről fejelte a kapuba. Jól láthatóan begyakorolt figura volt, a nigériaiak csak szemmel követték a parádés akciót. az már most látható viszont, hogy az afrikaiak sem adják olcsón a bőrüket, az Obasi, Yakubu, Obinna támadóhármas elképesztően gyors és fordulékony.

A 21. percben már kettő is lehetne a Dél-amerikaiak előnye, azonban Higuain kihagyja a kihagyhatatlant. Igaz Nigéria kapusának, Enyeamának is volt hozzá némi köze... 

A mérkőzés további részében is fölényben játszott az argentín csapat, de további gólok már nem estek. Nigéria jól helytállt, minden bizonnyal a vereség ellenére is versenyben maradnak a továbbjutásért.



A kvartett másik elsőkörös meccsét a dél-koreaiak 2-0-ra nyerték a görögök ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!