Kínos ügy, felmelegítve: újabb Marton-Cseresnyés vita

A nagykanizsai polgármester kifejezett tiltása ellenére akarta véglegesíteni a jegyzőnő a gazdálkodási osztály egyik dolgozójának munkaszerződését. Az ügyintéző megbízását morális okok miatt nem támogatta Marton István, a hölgynek ugyanis több milliós adótartozása van az APEH felé.

Sámel József

Tavaly nyáron beszámoltunk róla, hogy polgármesteri hivatal gazdálkodási osztályának egyik új dolgozója tízmilliós adótartozást halmozott fel az APEH kimutatása szerint. A cikkből az is kiderült, hogy az érintett hölgy a Fidesz-frakció egyik képviselőjének rokona. Akkor Marton István úgy nyilatkozott: az ügyintéző év végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg.

Az eset óta tíz hónap telt el, s most ismét napirendre került a kínos ügy.

- Szavatartó ember vagyok, így mikor a jegyzőnő azzal állt elő, hogy véglegesíteni szeretné az érintett ügyintéző munkaszerződést, azonnal elutasítottam - hangsúlyozta Marton István. - Ám ahogy az lenni szokott, a jegyzőnő az első adandó alkalommal - éppen nem tartózkodtam a városban - szembehelyezkedett döntésemmel, s Cseresnyés Péter alpolgármesterrel aláíratta a határozatlan idejű szerződést. Szerencsére még időben hazaérkeztem, így megakadályoztam az ügyintéző kinevezését.

Dr. Tuboly Marianna jegyzőt pénteken nem értük el, ám korábban azt nyilatkozta, hogy a törvény szerint a kinevezésnek nem feltétele, hogy valakinek nem lehet adótartozása. Egyébként úgy tudjuk, hogy a jegyzőnő elégedett volt az ügyintéző munkájával, ezért is tett javaslatot véglegesítésére.

- Az ügyintéző véglegesítéséről közgyűlési döntés született, amit Marton István önkényesen semmibe vett - jelezte Cseresnyés Péter, aki hozzátette: Marton István távollétében ő gyakorolja a polgármester jogait, ezért aláírta az ügyintéző munkaszerződését.

Cseresnyés Péter az ügyintéző adótartozásával kapcsolatban nem kívánt véleményt alkotni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!