Lovira jár a 2005-ös Zala Szépe (fotókkal)

Öt éve került a fejére a Zala Szépének járó korona, azóta idejének nagy részét a "lovin" tölti. Németh Yvette persze nem lett szerencsejátékos, hanem munkája fűzi a sportfogadás eme formájához. Nem szakadt el hobbijától, a tánctól sem.

Péter Gyöngyi

A színpad, a kifutó, a szereplés nem volt újdonság számára a 2005-ös megmérettetés idején, hiszen már kisgyermekként az egerszegi Albatrosz Táncegyüttesben jazzbalettozott, majd a Helikon Táncklubhoz szegődött. A parketten való jártasságának köszönhetően modellkedett, sőt maga is rendezett bemutatót. A táncban rejlő nagyobb lehetőség miatt váltottak lakóhelyet is, így Németh Yvette már a szépségverseny idején Budapesten élt, egy közgazdasági közpiskolában tanult. A nevezéssel a 18. szülinapjára lepte meg magát, az ajándék pedig - a korona - igazán csillogóra sikeredett.


- Jól éreztem magam a Zalai Hírlap háziasszonyaként, szívesen emlékszem vissza a Falujárásokra is. Sajnálom, hogy nem folytatódott a hagyományos versenyforma - említette a fiatal lány, aki később, 2008-ban a Miss Balatonon ugyancsak próbára tette magát. - Döntős lettem, különdíjas, úgyhogy tulajdonképpen eredményes volt számomra a rendezvény. A balatoni versenyen találkoztam Ruszka Dalmával is, akinek a 2006-os Zala Szépe versenyen én tehettem a fejére a koronát. Remek élmény egy-egy ilyen vetélkedő, hiszen ismerkedhet az ember, de egyelőre nem próbálkozom újra, van más tennivalóm.

Múlt hét végén egy rokona esküvője miatt utazott haza Zalába, ekkor invitáltuk egy kis beszélgetésre. Legutóbb augusztusban járt itthon, a munkája ugyanis hét végére is elfoglaltságot ad számára.

- A Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft-nél fogadásszervező asszisztens vagyok és a házipénztárat kezelem, ami elég felelősségteljes dolog, illetve minden másba is besegítek. Végigjártam a "ranglétrát", lépésről lépésre haladtam, egy fogadóirodában kezdtem. Furcsa érzés volt, hogy fiatalon két beosztottal dolgoztam... Jelenleg már a Kincsem Parkba járok be - mesélte Németh Yvette. - Tulajdonképpen "lovas" családból származom, apukám rádiházai, tréner volt, unokabátyám pedig díjugrató. Igaz, feladatom szerint nem a lovakkal foglalkozom, de azért néha odamegyek hozzájuk, megnézem őket közelebbről is. Emellett van egy vállalkozásom, egy jó barátnőmmel vágtunk bele, szalagavató céget hoztunk létre. Budapesten nagyobb kultusza van a dolognak, mi a komplett szervezést vállaljuk, vagyis gondoskodunk kosztümről, öltönyről, tánctanításról, tablóról, ha kell limuzinról is... A mostani volt az első idényünk, nem lehet okunk a panaszra. Több diák jelezte, hogy jönne hozzánk táncolni, úgyhogy hamarosan tánciskolát is nyitunk...


Nem unatkozik tehát az egykori királynő, a versenytáncra nem is marad ideje, energiája, de reméli, az oktatás majd kárpótolja.

Nyaralni sem volt azóta, hogy a Zala Szépe verseny győzteseként utazást nyert: akkor Görögországban járt. Idén talán sikerül pihenésre is időt szakítani. A vakációra persze nem egyedül indulna. Férjhez ugyan nem ment még, de júliusban lesz két éve, hogy együtt van a párjával.

- Jól megvagyunk - összegzett. Hozzátette, társa élvonalbeli focista volt, de ma már edzőként dolgozik. - Együtt élünk kezdetektől: eleinte még hárman voltunk, októberben költöztünk el. Nem távolodtam el persze anyukámtól sem, szemben lakunk egymással. Úgyhogy, amikor tudom, meglátogatom...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!