A sorok közt nem lakik jótét dzsinn, nekünk kell figyelni (jegyzet)

A levélpapír sokmindent elbír. A Budapesten, bérmentesítve feladott levél most éppen avval kecsegtet, hogy van egy csomagom, ami csak arra vár, hogy kiküldjék nekem. Amint lehet. Benne: 7 millió forint készpénz, spéci tévé, zafír medál stb.

Magyar Hajnalka

Hogy megkapjam a csomagot, nem is kell mást tennem, mint  adataimmal együtt  elküldeni 4 ezer forintot Máltára, A  Díj Szolgáltató nevű jótevőmnek. (Válaszboríték mellékelve.) Ha nem teszem, a 7 milliót sajna elvesztem, az véglegesen máshoz kerül.  

Arra, hogy a csomag  mégsem kifejezetten az enyém, s  valami  ködös nyereményről lehet szó, csak a következő oldal  apróbetűs részében történik  sejtelmes utalás...

Az ember hüledezik: van aki bedől ennek?

Nyilván, különben nem körözne sok hasonló levél Európa  szerte. Ráadásul arra sem számíthatunk, hogy a sorok közül előbújik egy jótékony dzsinn, s felemelt ujjal figyelmezteti a hiszékeny címzettet. Nem. A betűk ott állnak feketén-fehéren, még pirulni sem tudnak.

Bezzeg a mi fejünk igen, ha arra gondolunk, talán épp valamelyik  hozzátartozónkat csalják lépre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!