Eltemették Horváth Zoltánt (fotókkal)

Több százan kísérték utolsó útjára Sopronban a múlt hétfőn autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánt, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázóját. A harmincéves zalai származású játékos december 28-án olyan súlyosan megsérült egy balesetben, hogy a kórházba szállítást követően belehalt sérüléseibe.

zaol.hu

A szerdai gyászszertartáson az összes dunántúli klub képviseltette magát, és csaknem az egész férfi válogatott jelen volt a Szent Mihály temetőben.

A Falco teljes kerettel érkezett, de kiemelt létszámban jelent meg Horváth Zoltán két korábbi élvonalbeli klubja, az Atomerőmű és a Pécs, továbbá lerótta kegyeletét a center első csapata, az NB I/B-s Veszprém is. A hazai szövetséget Sterbenz Tamás főtitkár és Mészáros Lajos szakmai igazgató képviselte, de ott volt a válogatottnál Mészáros munkáját segítő két szakember, a paksi Dzunics Braniszlav és a körmendi Sabáli Balázs is.

A papi gyászbeszédet követően Ipkovich György, Szombathely polgármestere búcsúzott a kiváló középjátékostól, aki - amint azt a városatya kiemelte - igazi példakép volt, mert mindig győzelemre tört, tisztelte az ellenfelet, a vereséget emelt fővel viselte, és az egymással szembenálló szurkolótáborok között is hidat tudott képezni közvetlen, barátságos egyéniségével.

Horváth Zoltán múlt hétfőn reggel személyautójával Sopronból Szombathelyre tartott, amikor a Szombathely Csepreg összekötő úton, Tömörd és Vasasszonyfa között a jeges úton megcsúszott, elveszítette uralmát járműve felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a szemből érkező teherautóval. A kosaras a kórházban halt bele sérüléseibe.


Horváth Zoltán családja Erdélyből érkezett egykor Magyarországra, szülei  Zalaapátiban élnek. Egerszegen volt gimnazista, játszott a ZTE korosztályos csapatában. A felesége soproni, így a kosaras gyakran ingázott Zalaapáti, Sopron és Szombathely között. A nemzetisport.hu úgy tudja, most is épp Sopronból tartott Szombathely felé.

Horváth Zoltán 2008 nyara óta volt a Falcoban, előtte az Atomerőmű és a Pécs csapatában is játszott, s egy ideig a görögöknél is pályára lépett. A válogatottban az utóbbi években vált alapemberré, nyáron ő volt a nemzeti együttes egyik erőssége, amikor a csapat kivívta az osztályozón az európai A osztályban maradást.

A Vas Népe december 24-én közölt interjút Horváth Zoltánnal. Ide kattintva elolvashatja  a beszélgetést.

 

Forrás: MTI, Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!