Pénteken Zalába látogat Joulupukki, a finn Mikulás

December 11-én érkezik Keszthelyre Joulupukki, a Mikulás Finnországból. Fővárosi programjain túl mindössze négy települést látogat meg magyarországi útja során, pénteken a keszthelyi gyerekek találkozhatnak vele.

zaol.hu

Csaknem ezer keszthelyi óvodás és kisdiák várja majd a Csány-Szendrey Általános Művelődési Központban a finn télapó érkezését délelőtt 10 órától. Az intézmények egyesített ünnepsége után 14 órától a belvárosban, a sétálóutcán találkozhatnak kicsik és nagyok Joulupukkival, aki mindenkit megajándékoz, és lehetőség lesz közös fényképezésre is. Délután a mikulás a városi kórház gyermekosztályára látogat és megajándékozza a beteg kicsiket.

Joulupukkival együtt érkezik Keszthelyre Anneli Temmes finn kulturális attasé is, akit Ruzsics Ferenc polgármester fogad az ünnepség előtt. Diplomáciai posztja mellett a hölgy a két ország szorosabb együttműködését elősegítő szervezet, a Finnagora finn kulturális, tudományos és gazdasági központ igazgatója.


Forrás: turizmusonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!