Juhász Roland váltja Gera Zoltánt

5 évvel azután, hogy Zalaegerszegen először húzta fel a válogatott mezét, Juhász Roland a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya lett.

zaol.hu

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az Anderlecht védőjét csütörtökön, a délelőtti videózás után véglegesítette a szerepkörben Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Juhász a válogatott legutóbbi meccsén, a Dánia elleni vb-selejtezőn még csak "beugró" volt Gera Zoltán elárvult helyére, mostantól azonban hivatalosan is ő a csapatkapitány.

Az 1983. július 1-én született játékos  profi pályafutását az MTK-ban kezdte, ahol 107 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 12-szer juttatta a labdát a hálóba.  A 2004/2005-s szezon végén a belga RSC Anderlechthez igazolt, ahol azóta is alap tag és a csapat egyik legértékesebb, legmagabiztosabb tagjának tartják.

A 26 éves hátvéd egyébként szombaton 50. alkalommal lép pályára címeres mezben, először 2004. április 25-én, Zalaegerszegen (Magyarország-Japán 3-2) volt tagja a válogatottnak, amelyben eddig öt gólt szerzett. Az elsőt még Zalaegerszegen, majd 2007-ben az olaszok, 2008-ban az albánok, illetve a görögök ellen, míg a legutolsót idén áprilisban a Málta elleni VB-selejtezőn rúgta.

 

Forrás: MTI, wikipedia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!