H1N1: Minden zalai patika kap vakcinát

Szerdán Zalában is megkezdték a H1N1 elleni oltóanyag kiszállítását a patikákba az ÁNTSZ kistérségi intézetei. Remélhetőleg csütörtökön már mind a 73 zalai gyógyszertárban ki tudják elégíteni az igényeket.

Kelemen Valéria

A hirtelen megnövekedett kereslet  miatt a zalai gyógyszertárakban is hiány mutatkozott a H1N1 elleni vakcinából. A szállításért felelős cég nem győzte a megrendelések teljesítését, így az emberek hiába akartak vakcinát vásárolni, ahhoz nem, vagy csak több napos várakozást követően jutottak hozzá.

Mindeközben az ÁNTSZ kistérségi intézeteiben jelentős mennyiségű oltóanyag állt rendelkezésre, ám ezt a készletet a veszélyeztetett csoportok ingyenes oltására tartották fenn. Egy keddi   kormánydöntésnek köszönhetően szerdától rugalmasabbá vált a rendszer, s  lehetővé tették, hogy átmenetileg a rendelkezésre álló készletből biztosítsák a patikák oltóanyag igényét.


A zalai gyógyszertárak tehát, függetlenül attól, hogy rendeltek-e oltóanyagot vagy sem, bizományba hozzájutnak egy mintegy 40 darabos induló készlethez - tudtuk meg dr. Illés Ibolya zalaegerszegi kistérségi  tisztifőorvos helyettestől. Az ingyenes készletből kiszállított mennyiséget a későbbiekben természetesen pótolják.

A H1N1 elleni vakcina recept  ellenében 1930 forintos áron kapható a gyógyszertárakban



Információ a fertőzésről ide kattintva is olvasható!


Sertésinfluenza - olvassa el ide kattintva az eddigi híreket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!