Az indiai sakkvilágbajnok vasárnap Nagykanizsán mutatkozik be

Vasárnap szerepel először magyar bajnoki mérkőzésen Viswanathan Anand, az indiai sakkvilágbajnok. A nagymester a címvédő Aquaprofit NTSK színeiben ül asztalhoz a Szombathelyi Haladás elleni összecsapáson.

MTI/AP

 Anand Moszkvából - a Tal-emlékversenyről és a villám-világbajnokságról - érkezik pénteken Nagykanizsára, s hétfőn utazik el Magyarországról.

A nagykanizsai klub pénteki hírlevele szerint a világbajnok "a lehető legkomolyabban készül a partira, hiszen tudja, ellene mindenki kettőzött akarattal küzd, mindenki őt akarja legyőzni. Ráadásul egyelőre több ellenfélre is készülnie kell, hiszen csak vasárnap, a helyszínen derül ki a vendégcsapat összeállítása." 

 Anandot már tavaly szerződtette az Aquaprofit NTSK, azonban az elmúlt szezonban nem sikerült asztalhoz ültetni őt, mert sűrű programja miatt egyik bajnoki időpont sem volt számára megfelelő.

A nagykanizsai csapatban még egy debütáló lesz vasárnap: Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója, aki tavasszal igazolt Zalaegerszegről új egyesületébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!