Botokkal támadtak Pethőhenye polgármesterére - Veréssel akarták távol tartani a testületi üléstől? (frissítve)

Zalaegerszeg - Az egyik országos kereskedelmi tévé értesülése szerint a minap botokkal felfegyverzett banda verte meg Deák Istvánt, Pethőhenye polgármesterét. Az érintett nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

zaol.hu


Hétfő

Telefonon értük el vasárnap Deák Istvánt, de kérdéseinkre nem kívánt válaszolni, még úgy sem, hogy felajánlottuk, nyilatkozatát megjelenés előtt eljuttatjuk hozzá. A cikkben említett szeptember 30-ai közös testületi ülésről a szomszéd település, Zalaszentiván polgármesterét, Dormán Miklóst kérdeztük.

- Szeptember 30-án nem tartottak közös testületi ülést a települések, tudomásom szerint Pethőhenyének volt egy rendkívüli ülése ezen a napon. 10 önkormányzatos ülést október 2-án tartottunk - jelezte Dormán Miklós.
Más forrásból úgy értesültünk, hogy a 30-ai pethőhenyei ülésen a faluház bővítése volt a téma. Vasárnap délután a faluban érdeklődtünk, hallottak-e valamit a támadásról. Egy fiatalember annyit mondott: konkrétumot nem tud, de a feszültség benne van a levegőben. Egy idős férfi szerint beszélnek ezt-azt, de nehezen hinné, hogy politikai okból bántotta volna bárki a polgármestert.

ZH információ: Horváth A. Attila


Szombat

Botokkal felfegyverkezett banda verte meg Pethőhenye polgármesterét a zalaegerszegi vasútállomás mellett - jutott szerkesztőségünk tudomására. Deák István polgármester szerint a támadóit valószínűleg felbérelték.
Az eset múlt vasárnap hajnalban történt.

A cél az lehetett, hogy olyan súlyos sérüléseket okozzanak a független polgármesternek, hogy ne tudjon részt venni a környező települések közös testületi ülésen, ahol több kistérségi ügyben is döntésre készültek - számol be a hírTV.
 
Az eset a zalaegerszegi vasútállomás mellett történt, amikor épp a hajnali műszakba ment dolgozni a civilben vasutas pethőhenyei polgármester. Deák István véleménye szerint nem rablótámadás történt, hanem felbérelték az elkövetőket azért, hogy megakadályozzák részvételét azon a 4 települést is érintő nyilvános testületi ülésen, ahol fontos napirendi pontokat tárgyaltak az iskolával, az óvodával és a falvak fejlesztésével kapcsolatban.

Deák István a támadás után egy nappal saját felelősségére távozott a Zala Megyei Kórházból és végül részt vett a települések együttes ülésén.

A települések körjegyzője szűkszavúan nyilatkozott az esetről. Véleménye szerint a polgármestert ért támadásnak semmi köze a szeptember 30-án tartott üléshez. A képviselői testületi ülésen semmi olyan rendkívüli döntés nem született, ami véleményem szerint indokolhatta a támadást – mondta el a hírTV-nek Erdélyi Gábor.

Szerkesztőségünk telefonon megkereste a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt közölték, hogy hétvégén csak balesetekről adnak tájékoztatást, folyamatban lévő ügyről a nyomozás érdekeire való tekintettel egyébként sem nyilatkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!