Sikeresen zárt a Moziünnep, melyen a Becstelen brigantyk volt a slárger

ZH - Teltházas előadásokkal zajlott az idei Moziünnep, a tavalyi évhez hasonlóan 400 ezer jegy kelt el; a legtöbben a Becstelen brigantykra voltak kíváncsiak.

zaol.hu

A fővárosban a Palace Westend mozit látogatták a legtöbben, oda több mint 40 ezer néző váltott jegyet, de a Cinema City Aréna mozinak is közel 35 ezer látogatója volt ebben a négy napban. Változatlanul a Művész mozi Budapest legkedveltebb artmozija, mely a Moziünnep alatt több mint 4500 nézővel büszkélkedhetett.

A főváros után Győrött és Székesfehérváron mentek a legtöbben moziba a négy nap alatt: mindkét városban több mint 18 ezren. A Moziünnep alatt a legnézettebb film a Becstelen brigantyk volt, ezt követte a Rágcsávók és a Hajsza a föld alatt.

Szeptember 17. és 20. között 41 település 98 filmszínháza várta a filmek szerelmeseit kedvezményes áru jegyekkel és számos kiegészítő programmal - derül ki a szervezők tájékoztatójából. A hatodik Moziünnepen majdnem 200 film közül válogathatott a közönség, több alkotást az országos bemutató előtt vetítettek le az ünnepen.

Olyan filmeket láthatott a magyarországi premier előtt a közönség, mint a Pedro Almadóvar rendezte Megtört ölelések, amelyben a spanyol rendező egyik kedvenc színésznője, Pénelopé Cruz játssza a főszerepet, az Admirális című orosz történelmi kalandfilm vagy a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, amelyben olyan sztárok "lelkiznek", mint Keanu Reeves, Winona Ryder, Julianne Moore és
Monica Bellucci.

Több magyar filmet is láthatott bemutató előtt a közönség: vetítették Pater Sparrow szemledíjas alkotását, a Stanislaw Lem egyik novelláját feldolgozó 1-et, a Tréfát, amiért az idei filmszemlén Gárdos Péter megkapta a legjobb rendező díját, Mátyássy Áron első filmjét, az Utolsó időket, amely megnyerte a 40. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsót, valamint Dyga Zsombor legújabb moziját, a Köntörfalakat.

Idén is nagy érdeklődés övezte a "sztár jegyszedőket": a Moziünnep két nagykövetén, Szujó Zoltánon és Cseh Lászlón túl több zenész és színművész is kipróbálta ezt a szakmát, a közönségtalálkozók pedig mindenütt teltházzal futottak.


Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!