Kisodródott és fejtetőre állt a Chevrolet (fotókkal, frisstve 15:13)

Nova - Fejtetőre borult egy autó szombaton délután a 75-ös úton Nova külterületén. A Nova és Lenti közötti szakasz egyik balra ívelő kanyarulatában egy személyautó vezetője helytelenül választotta meg a sebességet, ettől jobbra lesodródott az útról.

zaol.hu

Lapunk munkatársa, Gyuricza Ferenc információi  szerint a Nováról Lenti felé tartó  jármű lesodródott az útról, majd az út melletti füves-fás területen fejtetőn állt meg. Az információt a rendőrségi ügyeletese kérdésünkre megerősítette és közölte, a baleset a sebesség helytelen megválasztása miatt következett be. A jármű vezetője túl gyorsan hajtott és kisodródott a kanyarban.  




A sofőr észlelve a bajt, próbálta visszakormányozni az útra a járművét, ám eközben érintőlegesen ütközött a szemből érkező német rendszámú furgonnal. 

- Egy nagy csattanás volt, azt hiszem, az ütközéstől defektet kapott a személyautó - mondta a Mercedes furgonban ülő asszony. 






A Chevrolet az ütközés után megpördült, s a bal oldali vízelvezető árkon át az erdő szélére csapódott, ahol fejtetőre borulva állt meg. Az autóból füst szivárgott, ezért a lenti tűzoltókat is riasztották, ezúttal azonban tűz nem keletkezett, s a személyautó két utasa is ki tudott szállni a járműből, ám miután mindketten megsérültek, így a mentők a zalaegerszegi kórházba szállították őket - közölte érdeklődésünkre a katasztrófavédelem ügyeletese, aki azt is elmondta, hogy a baleset helyszínére a lenti tűzoltók vonultak háromnegyed négy körül, s egészen az esti órákig zajlottak a mentési munkálatok.



Fotók: Gyuricza Ferenc


Információink szerint a sofőrnek a kulcscsontja tört el, utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A baleset helyszínelése miatt a 75-ös út Lenti és Nova közötti szakaszát teljes szélességében lezárták.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!