Jogsegély romáknak

Zalaegerszeg - Az őszinte, kirekesztést megélő, kisebbségben élő embereket kívánja segíteni dr. Apáthy Zsuzsanna ügyvéd, aki a Roma Anti-diszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózat új zalai tagja.

Sámel József

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázatot hirdetett ügyvédek részére a Roma Antidiszkriminációs Ügyfélszolgálati Hálózatba, melynek keretében roma ügyfelek számára biztosítanak ingyenes jogi tanácsadást, ha a sérelem diszkriminációs természetű. Segítenek továbbá az okiratszerkesztésben, peres és peren kívüli képviseletet nyújtanak  hatóságok, bíróságok előtt; illetve  a nem diszkriminációs panasszal jelentkező ügyfeleket a megfelelő szervezethez, hatósághoz irányítják. 

A megyeházán csütörtökön Vajda László kisebbségi tanácsnok a CKÖ-vezetők jelenlétében mutatta be a hálózat új zalai tagját, dr. Apáthy Zsuzsannát, aki korábban a Helsinki Bizottság keretében is támogatta a rászorulókat. Az ügyvéd a jövőben Keszthelyen, Zalaszentgróton, Pacsán és Zalaegerszegen tart fogadóórákat a Cigány Kisebbségi Önkormányzatok irodáiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!