Dió nagyságú jégdarabok hullottak Nagykanizsán (fotókkal, frissítve)

Nagykanizsa - Hatalmas jégeső verte el a szerda délután a palini városrészt. A vihar csupán negyed óráig tartott, ám ezalatt a forgalom is leállt a 74-es főúton.

Sámel József

Lapunk munkatársai sem hittek a szemüknek, mikor meglátták, hogy mennyi jég esett a belvárostól alig nyolc kilométerre, a palini városrészben. A hirtelen jött viharban mogyorónyi, diónyi nagyságú jégdarabok hullottak, melynek következtében pillanatok alatt megteltek a vízelvezető árkok. 



A városrészt átszelő 74-es főúton is megállt a forgalom, az autósok képtelenek voltak továbbhaladni a rossz látási viszonyok miatt.



- Negyed órán keresztül folyamatosan esett a jég, ki sem mertünk jönni a házból - mesélte Böröndi József, akinek szőlőjét teljesen elverte a vihar. - Délelőtt még permeteztem, de látom hiába, alig maradt a fürtökön pár bogyó. A cseresznyét és a mákot is elverte a jég, így aztán minden megsemmisült.



A jégeső eláltával a kármentés is megkezdődött, az emberek hólapátokkal próbálták az elvezető árkokba terelni az útra folyt vizet. Mint megtudtuk: a tűzoltóknak is akadt dolga, az egyik palini ház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a vizet.







ZH fotók: Szakony Attila 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!