Csank János folytathatja a ZTE FC-nél!

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB I-ben negyedik helyen végzett ZTE FC együttesénél a játékosok szabadságukat töltik, ám a klubvezetés nem pihen.

Kerkai Attila

Ezekben a napokban is zajlanak a különböző egyeztetések, ezek közül a legfontosabbnak tűnő: elviekben megegyeztek Csank János vezetőedzővel a folytatásról. 

Nyugodtan megállapítható, hogy a szurkolók véleménye egybecseng abban a kérdésben: Csank János vezetőedző június végén lejáró szerződését a klubvezetőknek szinte „kötelező” meghosszabbítaniuk. Ám miként állnak ezek a tárgyalások? 

– A klub és Csank János is tényként kezeli: együtt képzeljük el a jövőbeni közös munkát – így Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke. – Elviekben megegyeztünk, ám a héten még lesz egy találkozónk. Ezzel párhuzamosan az anyagi háttér megteremtésén is dolgozunk, hiszen ez nagyon fontos tényező a jövőbeni terveinket illetően. 

Nagy Ferenc az erősítésekkel kapcsolatban elmondta: tárgyalnak és a héten akár konkrét bejelentéssel is élhetnek. Illetve egyet már most megtett az elnök: Lukács Tihamérra a jövőben nem számítanak, valamint Kemal Alomerovic is valószínű, hogy távozik. 

De kik jöhetnek és hányan? 

Konkrét neveket egyelőre nem érdemes mondani, ám olyan játékost eleve nem tervezünk idehozni, akiért komoly átigazolási díjat kellene fizetnünk – válaszolta Nagy Ferenc. – Ezenkívül abba a helyzetbe sem szeretnénk kerülni, mint legutóbb Varga Róbert esetében. A játékos kölcsönben szerepelt nálunk, de téves az az információ, miszerint opciós jogunk lett volna a megvásárlására. A Győri ETO vezetőitől három héttel a bajnokság  vége előtt kértünk egy találkozót, s akkor azt a választ kaptuk, hogy az utolsó forduló után beszéljünk. Szombaton megtörtént a zárás, a pünkösd utáni első munkanapon, vagyis kedden pedig már azt a hírt kaptuk: a Győr eladta a Fehérvárnak a játékost... 

Kedden sikerült a szabadságát töltő Csank Jánossal is beszélni, aki így nyilatkozott: 

– Továbbra is bízom abban, hogy a Nagy Ferenc vezényelte vezetői stáb úrrá tud lenni a nehézségeken – mondta a szakember – Annyi rutinom már van, hogy érezzem: a ZTE elnöke az a fajta vezető, aki képes építő jellegű légkört létrehozni és bízom benne, hogy sikerül úgy megerősíteni a csapatot, hogy a mostanihoz hasonló szereplést megismételjük. Jól érzem magam Egerszegen, s bár manapság nehéz biztosan előre tervezni, de optimális esetben akár egy több éves munka is következhet számomra a ZTE-nél. 


A felkészülési mérkőzések időpontjait ezekben a napokban egyeztetik a Zeténél. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy a ZTE FC is részt vesz a Ferencváros július 17–19. között megrendezendő nemzetközi tornáján, melyen az angol Sheffield United is indul. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!