Űzzük el a szemölcsöket! - Házi praktikák

ZH - A szemölcs a bőr egyik csúnya, kitüremkedő, elszarusodott elváltozása, amelyet a papilloma vírus vált ki.

PLT

Ezek a csirák fertőzőek, s különösen az uszodákban, a szaunában, a fitneszcenterekben, a kilincseken, a törülközőkön, valamint az érintettek kézfelületén jelentenek veszélyt mindenki számára. Kifejezetten kedvelik a meleg, nedves és sok ember által látogatott helyeket. 

A bőrrel érintkezésbe lépve megtalálják a szemmel alig látható sérüléseket is, amelyeken keresztül bejutnak a szervezetbe és a sejteket intenzív szaporodásra serkentik. A legkellemetlenebbek talán a tövisszemölcsök, amelyek mélyen a szövetekbe nőnek, fõleg a lábakon alakulnak ki és járáskor erős fájdalmat okoznak. Különösen fertőzőek a nemi szerveken kialakuló szemölcsök, ezek feltétlenül orvosi kezelést igényelnek. Ez utóbbiak kivételével azonban vannak olyan természetes szerek, amelyekkel a szemölcsök jó része eltüntethető. 

• A homeopátia egyik alapvető készítménye a szemölcsök ellen a Thuja occidentalisból készült tinktúra. Naponta kenjünk öt cseppet az érintett felületre, s a szemölcs rövidesen minden egyéb beavatkozás nélkül leválik. 

• A ricinusolajjal való gyakori bedörzsöléssel is elérhetjük a szemölcs eltüntetését. 

•„Gyógytapaszként” beváltak a hagyma- és a fokhagymaszeletek is. Egy-egy nagyobb darabot szeleteljünk fel, és tapasz segítségével ragasszuk fel a szemölcs felületére. Hagyjuk egész éjszakán át hatni. Aki allergiás erre a két növényre, mellőzze ezeket a házi szereket! 

• Sokaknál bevált a propolisztinktúra felvitele is. 

• Bármilyen különösnek hangzik, a banán is alkalmas a kisebb szemölcsök eltüntetésére. Esténként hámozzunk meg egy banánt. A gyümölcsöt együk meg, a héjából vágjunk le egy darabot, és a belső, puha felével tapasszal ragasszuk a szemölcsre. Hagyjuk egész éjszakán át hatni. 


A fenti házi módszerek türelmet követelnek. Amennyiben a szemölcs idősebb korban, hirtelen alakul ki, feltétlenül orvoshoz kell fordulni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!