Vera Pekingbe utazik - őssejtbeültetésre

Zalaegerszeg - Április 27-én indul Pekingbe Takács Veronika. A számviteli főiskola másodéves hallgatójának gerincvelő mozgatóideg-sejtek pusztulásával járó betegsége csak őssejtbeültetéssel gyógyítható.

Péter Gyöngyi

A videofelvétel, az orvosi leletek alapján öt beültetésre lesz szükség, Vera egy hónapot tölt Kínában, tudtuk meg a gyűjtést koordináló Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének Fogyatékkal Élők Támogató Szolgálata vezetőjétől, Kónya Andreától. Eddig 3,5 millió forint jött össze - Vera mindenkinek köszöni a segítséget  de tervben van még egy jótékonysági humorest is.

Mint már korábban írtunk róla Vera húsz éves, mozgássérült lány, a betegségének neve Spinal Muscular Atrophy, ami miatt az izmai gyengék és egyensúlyhiánnyal küzd. Ez a betegség nem kezelhető, de őssejtkezeléssel, amit Kínában kaphat meg a beteg lány, javulást lehetne elérni. 








Takács Veronika és édesapja - Veronika betegsége őssejtbeültetéssel gyógyítható
Fotók: Archív



Olvassa el - kattintson a címre!
Nyolc hónappal az őssejtbeültetés után - meglátogattuk Győrffy Adriennt
Zalaegerszeg - A megyeszékhelyi Győrffy Adriennen tavaly végeztek őssejtbeültetést Kínában. A beavatkozás óta közel nyolc hónap telt el, ismét meglátogattuk a fiatal lányt és családját. 

Adrienn nyolc hónappal az őssejtbeültetés után
Fotó: Katona Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!