Megépül az osztrák szemétégető Szentgotthárd mellett

<b>Heiligenkreuz (Rábakeresztúr)</b> - Nem az a kérdés, hogy a magyar-osztrák határ mellett, Heiligenkreuzban megépül-e a tervezett hulladékégetőmű, hanem csak az, hogy miként tudná a két ország, illetve a térség az erőmű előnyeit kihasználni.

zaol.hu

A fentieket Leopold Zachrer,  a bécsi környezetvédelmi minisztérium szekciófőnöke mondta kedden  egy Heiligenkreuzban  tartott osztrák-magyar tanácskozáson, amelyen részt vett  Viniczay Tibor  gotthárdi polgármester és Bugán József,  környezetvédelemért felelős alpolgármester is. A dolog pikantériája, hogy csak helyszínen derült ki, hogy a két vasi elöljárót valójában meg sem hívták az eszmecserére. Ennek ellenére maradhattak, ám miután a vendéglátók csak az égető hasznosításáról akartak értekezni, s nem arról - amit a magyar külügyminisztérium több ízben is hangsúlyozott - hogy mindkét fél számára elfogadható megoldást kell találni,  Viniczay Tibor (aki jó egészséget kívánt a jelenlévőknek) és Bugán József távozott  az ülésről.

Ide kattintva további részleteket olvashat a kedden Heiligenkreuzban történtekről és az előzményekről.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!