Humorest Veráért

Zalaegerszeg - Hétfő este jótékonysági humorestet tartották a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán. A belépőkből és a büféből származó bevétellel Takács Veronika őssejtkezelését támogatták.

Horváth Viktória

Mint már korábban írtunk róla Vera húsz éves, mozgássérült lány, a betegségének neve Spinal Muscular Atrophy, ami miatt az izmai gyengék és egyensúlyhiánnyal küzd. Ez a betegség nem kezelhető, de őssejtkezeléssel, amit Kínában kaphat meg a beteg lány, javulást lehetne elérni. A Magyar Vöröskereszt és a PSZF diákjai, ahol Vera is tanul egyébként, összefogtak, hogy gyűjtéssel legalább az öt millió forintos összeg egy részét előteremtsék.

Az est két előadója Lórán Barnabás és Kiss Ádám még a fellépés előtt beszélgetett velünk. 



Vera a humoristák társaságában Fotó: Katona Tibor

- Körülbelül három hete kerestek meg, hogy szerepelnék-e a humoresten, azonnal igent mondtam. Már sokszor vállaltam ilyet, ha megkérnek rá, nem tudok nemet mondani - árulja el Lórán Barnabás. - Bár nem vagyok emberészetben valami nagyon jó, de úgy tudom, hogy őssejtkezelésre gyűjtik a pénzt a Veronikának, mi szívesen segítünk pénzt gyűjteni, a többi az orvosok dolga.

- Szívesen mondtam igent, mert a jó humorista, ahol tud, segít. Ez lehet a főcím, jó? - viccelődik Kiss Ádám, majd hozzáteszi: - Én már többször jótékonykodtam, két -három havonta elvállalok egy ilyet. A bajai fül-orr-gégészetet támogattam a fellépésemmel nemrég, de segítettem már transzplantációra váró kislánynak is. De azért nem akarok átesni a ló túloldalára, egyszer egy focicsapat keresett meg, hogy segítsek, hogy tudjanak labdát venni.

Horváth Zsuzsanna, az est egyik szervezője elmondta, hogy még őket is meglepte, hogy milyen sok pénz folyt be.

- Nem gondoltuk volna, hogy több, mint 600 ezer forintot sikerül összegyűjtenünk. Ezt egyrészt az eladott belépőjegyek, másrészt a pénzgyűjtő gömb tartalma, de a büféből származó bevételt még nem is számoltuk hozzá. Szeretnénk elnézést kérni, azoktól, akiket nem tudtunk beengedni, de így is sokkal többen tartózkodtak a teremben, mint szabadott volna, körülbelül hatszázan.

Zsuzsannáéknak az este több nehézséggel is szembe kellett nézniük: az előadók késtek és majdnem egy órás áramszünet is volt. De minden megoldódott és kis késéssel el is kezdődött a műsor.

- Nagyon szép pillanat volt, amikor a végén Vera felment a színpadra és bejelentette, hogy körülbelül mennyi pénzt sikerült összegyűjteni, hatalmas ováció és taps fogadta, nagyon köszönjük mindenkinek, aki eljött és támogatta Verát.

Kónya Andrea, a Magyar Vöröskereszt Támogató Szolgálatának vezetője elmondta, hogy nagyon jó hangulatú rendezvényt tudhatnak a hátuk mögött, ami újabbakra ösztönzi őket.

- A sikeren felbúzdulva tervbe vettük egy hasonló humorest megszervezését, de ez majd csak pár hónap múlva lesz, addig viszont április elejére tervezünk egy kulturális jótékonysági estet, sok zalai művészeti csoport már el is vállalta a fellépést - mondta el Andrea. - Szeretnénk külön megköszönni Bődöcs Tibornak, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott eljönni fellépni, de anyagilag támogatta a rendezvényt, illetve a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány segítségét.

Andrea elmondta, hogy még másfélmillió forint hiányzik a teljes összeghez, ezt a család kölcsönből fedezi. A kupakgyűjtés is folytatódik, de egyelőre nem adják még le az összegyűjtott kupakokat, mert most nagyon alacsony áron vennék be, várnak még vele. Köszönik az iskoláknak és a Nagycsaládosok Egyesületének a rengeteg kupakot, amit gyűjtöttek.

- Külön kiemelném még a Club Atlantist, akik önként ajánlották fel segítségüket, két szerdai főiskolás buli jegybevételével támogatták Vera kezelését.

- Nagyon meglepődtünk, hogy ilyen sokan eljöttek, remek hangulat volt. A Vera is nagyon jól érezte magát, annak ellenére, hogy a végére már elfáradt, örült, hogy ő konferálhatott és találkozhatott a humoristákkal - mondta Takácsné Gyöngyi, Vera édesanyja. - Nagyon köszönjük a szervezőknek és a támogatóknak a segítséget!  Úgy néz ki, hogy április végére kap a lányom időpontot, akkor utazhat Kínába az egy hónapos kezelésre.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!