Exkluzív fotók: Kitépték a bankautomatát a helyéről!

Nagykanizsa - Egy élelmiszerüzlet oldalfalába szerelt pénzkiadó automatát próbáltak meg ellopni ismeretlenek hétfőn hajnalban Nagykanizsa kiskanizsai városrészében. Az ATM-et kitépték a helyéről, majd mintegy húsz méteren át vonszolták, ám végül otthagyták az úton.

zaol.hu

„Tiszta Csikágó, mi?!” - vetette oda a lehúzott ablak felett az egyik autós a kapuban álló, bámészkodó ismerősének, miközben a rendőrök visszafordították a lezárt terület határán. Néhány méterrel odébb, az úttest közepén egy bankautomata hevert.  

A „mackó” hétfőn hajnalban került az aszfaltra, amikor három óra körül ismeretlenek kiszakították eredeti helyéről, a közeli Coop-üzlet falából. 

Az elkövetők azonban nem jutottak vele messzire, valamiért pár méterrel odébb elhagyták - hogy miért, azt még pontosan nem tudni, egyesek szerint elképzelhető, hogy menekülés közben leesett a járműről, vagy miután pár métert húzták a földön, már nem volt idejük felpakolni.

 A környéken lakók nagy része semmit nem hallott a vélhetően éktelen csörömpölésből, ami akkor hallatszott, amikor a bejárati üvegajtót bedöntötték. Aki meg hallott valamit, az azt mondta: a környéken éjszaka sokszor hallatszik zaj, van, hogy részegek randalíroznak, de az is gyakran előfordul, hogy riasztók szólnak - a bolté, a közeli hírlapárusé, a fiókkönyvtáré. Ennek megfelelően az sem csoda, ha már nem is figyel fel rá senki.

A rablás helyszínén tartózkodó bámészkodók mindenesetre egybehangzóan konstatálták: az országszerte elszaporodott, bankautomatákra irányuló támadások ezzel az esettel megérkeztek Nagykanizsára is. 

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nem sokkal 11 óra után közleményt adott ki az esetről. Mint írják, az ATM-et egy gépkocsi után kötött acélsodrony kötéllel kiszakították a helyéről, amely elszakadt, majd az elkövetők az automatát hátrahagyva elhajtottak a helyszínről. A bűncselekmény során a trezorrész sértetlen maradt, lopási kár nem keletkezett.

Az ügyben a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt ismeretlen elkövetők ellen indítottak nyomozást. 

Szakony Attila képei a rablás helyszínéről:
































































































Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!