A Nemzet Sportolója a Nagykanizsához igazolt

<b>Nagykanizsa</b> - Újabb világhírű nagymesterrel erősített az Aquaprofit Nagykanizsa sakkcsapata, amely szerdán leigazolta <em>Portisch Lajost</em>.

zaol.hu

Mint a Nemzet Sportolója az MTI-nek elmondta, hogy ő kereste meg a nagykanizsai együttest, illetve Nádasi Tamást főszponzort, mivel előző klubja, a Csuti SK nem regisztrálta őt a szövetségben.

- Bár majdhogynem visszavonultam, de függetlenül attól, hogy valaki versenyez vagy sem, a klubnak ezt meg kellett volna tennie - nyilatkozott Portisch, az 1978-as sakkolimpián aranyérmes válogatott éltáblása. - Sajnálom, hogy megváltam a zalaegerszegi csapattól, mert ott születtem és a város díszpolgára vagyok, de örülök, hogy Zala-megyei csapatnál folytathatom. Nekem az volt a fontos, hogy legyen mögöttem egy sportkör, s itthon a Nagykanizsán kívül, amellyel most egyetlen csapat sem konkurálhat, nem nagyon jöhetett más szóba.

Nádasi Tamás szerint Portisch Lajos olyan név a sportágban, akivel lehet a sakkot népszerűsíteni, s céljuk, hogy tudását átadja a fiataloknak. Húsz sakkolimpián vett részt, ami egyedülálló a sportág történetében, kilencszeres egyéni magyar bajnok, a sportújságírók Az év sportolója szavazásán 23-szor végzett sportágában az élen, ami ugyancsak rekord.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!