Bulvár

2017.08.28. 14:30

Verklimuzsika szól majd Keszthelyen

E hét végén rendezik meg az ötödik Nemzetközi Verkli Fesztivált a keszthelyi belvárosban.

Keszey Ágnes

A jubileumi eseményről tartott hétfői sajtótájékoztatón Bubla Zoltán, az eseményt szervező Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke felidézte: a rendezvény a keszthelyi Zeneautomata Múzeum tulajdonosa, Hansjörg Surber ötlete volt.

Verklifesztivál 2016, Fotó Keszey Ágnes

Az elmúlt évek alatt az őszi programkínálat meghatározó eseményév vált a fesztivál, mely évről-évre több civil szervezet összefogásával, az önkormányzat  támogatásával- idén a város 1,5 millió forintot biztosít -  és vállalkozók szponzorációjával valósul meg. Idén rekordkísérletre is készülnek: az egy időben, egy helyen legtöbb zenélő verklis attrakcióban szeretnének elsők lenni.

A magyar rekord kísérlete a szombat délelőtt 10 órakor kezdődő, a Fő téren tartandó megnyitó után lesz.

- 78 verklis érkezik a fesztiválra, akik 70 zenegépet szólaltatnak meg. Svájcból, Ausztriából, Németországból, Szlovéniából. Lengyelországból, Szlovákiából, Franciaországból jönnek, lesz öt magyar verklis és természetesen a Sauber házaspár is- szólt a résztvevőkről Bubla Zoltán.

Szombaton 11 órától 17.30-ig szól a verklimuzsika a Fő téren, a Sétálóutcán és a kastélyparkban. 18 órától a Keszthelyi Kötélugrók csapata, a Gyenesi 4s, a Népek Tánca tánccsoport, a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és az Emotion Táncklub lép fel. 21 órakor Babicsek Bernát koncertezik.

Vasárnap 10 órától ismét verklimuzsika szól, majd 15 órakor a White Horse és Vörsi Seniorok műsorát láthatja a közönség. A verklisek közös zenélésével és jubileumi emlékek átadásával zárul a fesztivál, majd 18 órakor fellép a Belmondó akusztik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!