Bulvár

2011.12.09. 15:01

Hooligans: A félmegoldások nem jellemzőek ránk

Méltóképpen akarjuk megünnepelni a 15 éves jubileumunkat, ezért választottuk a koncert helyszínének a Papp László Budapest Sportarénát - mondta a december 11-i születésnapi fellépés kapcsán Kiss Endi, a Hooligans dobosa. A zenekar két és fél órát tölt el színpadon, s tőlük eddig sosem látott extra show-t ígérnek.

Gyuricza Ferenc

A Hooligans számára a 2011-es esztendő a jubileum jegyében telt, hiszen nemcsak egy dupla válogatásalbummal összegezték az elmúlt másfél évtizedet, de a koncertek programja is úgy épület fel, hogy egyfajta áttekintést adjon a zenekar történetéről. Az együttes tagjai év elején leköltöztek Gyomaendrődre, ott készültek fel a 2011-es koncertekre, azaz ott válogatták össze a repertoárt, amely egyben a novemberben kiadott válogatásalbum tartalmát is meghatározta. Az éves fellépéssorozatra a koronát a december 11-i születésnapi koncert teheti fel, a zenekar először vállalkozik arra, hogy a Papp László Budapest Sportarénában, azaz a legnagyobb magyarországi fedett helyszínen lépjen a közönsége elé.

- Egyszer már játszottunk a Papp László Budapest Sportarénában, akkor mint a Deep Purple előzenekara léphettünk ott fel - mondja Kiss Endi, az együttes dobosa. - Akkor kipróbáltuk magunkat, s nagyon kellemes érzésekkel jöttünk le a színpadról. Miután szeretnénk a 15 éves születésnapunkat méltóképpen megünnepelni, ezért arra az elhatározásra jutottunk, hogy annak helyszíne is az Aréna legyen. Remélem, el fogunk férni.


A zenekar dobosa hozzátette, bár az említett helyszín jelen körülmények között igencsak nagy falatnak tűnhet egy hazai előadó számára, egyszerűen nem volt más választásuk. A Petőfi Csarnok szabadtéri színpada előtti nézőteret többször megtöltötték, a Syma Csarnokban is játszottak már, ráadásul ez évben több alkalommal is adtak olyan koncertet, ahol közel tízezer rajongójuk gyűlt össze.

- A születésnapi koncertre óriási színpadot, hatalmas fényeket és hangerőt képzeltünk el magunknak, illetve olyan show-t, amit eddig még nem látott tőlünk a közönség - folytatta Kiss Endi. - Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen az ország helyzete, s hogy milyen nehéz időket élünk, de mindenképpen szerettünk volna előbbre lépni egyet. Igényesen kialakított helyet kerestünk, olyat, amelyeknek jó az akusztikája. Megálmodtunk magunknak egy méltó születésnapi koncertet, s a vágyainkból nem akartunk engedni, a félmegoldások nem jellemzőek ránk.

A születésnapi koncerten a zenekar mintegy két és fél órát tölt el a színpadon. A jelenlegi négyes, azaz Ördög Tibor énekes, Tóth Tibor gitáros, Kiss Endi dobos és Késmárki Zsolt basszusgitáros mellett a zenekar két korábbi tagja, P.G. Marót és Móritz Norbert is színpadra lép egy-egy dal erejéig. Emellett lesznek vokalisták, illetve kisegítő zenészek is. Rakonczai Viktor zongorán, Fehér Attila gitáron működik közre, a szimfonikus hangzást pedig a Budapest Pops Orchestra biztosítja. Két dalt a Republic együttessel közösen játszanak el.



- A program legyen meglepetés, annyit azonban elárulhatok, hogy rengeteg olyan dalt vettünk elő, amelyeket régóta nem játszunk a koncertjeinken - folytatta a Hooligans dobosa. - Ezek főleg az első két lemezről valók, de az új albumról is került a programba olyan dal, amely eddig nem szerepelt a koncertrepertoáron. Szerettünk volna több kevésbé játszott számunkat is elővenni, de úgy jártunk, mint a válogatásalbummal, egyszerűen nem fért bele az időbe. Egy olyan zenekarnak, amely nyolc albumot jelentetett meg, már száz dalból kell válogatnia, s ez bizony nem egyszerű feladat. Mindenki összeírta a saját kedvenceinek listáját, majd azt egyeztettük, így állítottuk össze a programot.

Bár az elmúlt két hónap a születésnapra való felkészülés jegyében telt, vagyis a zenekar erre az időszakra egyetlen erdélyi fellépés kivételével nem vállalt koncerteket, az élet azonban nem állt meg körülöttük. Készül a már többször is beharangozott könyv, amelyet 2012 elején vehetnek kezükbe a rajongók. Az eredeti terv szerint ennek is meg kellett volna jelennie a jubileumi évben, ám két ok miatt is elcsúsztatták a kiadást. Egyrészt szerették volna, ha az Aréna-koncert is szerepel benne, másfelől a zenekar menedzserének, Sipos Tibornak tragikus halála is felülírta a terveket.



- A születésnapi koncert után sem pihenünk, hiszen ez évben is lesz még néhány fellépésünk, szilveszterkor például Kaposvárott játszunk - tett még hozzá Kiss Endi. - Mivel az elmúlt két hónapot szinte reggeltől estig a próbateremben töltöttünk, illetve az állandó médiaszereplések töltötték ki az időnket, ezért mindannyian kiéhezve várjuk már, hogy színpadra léphessünk. A koncertezéssel tehát nem állunk le, hétvégeken folyamatosan úton leszünk, közben pedig vesszük fel az új lemez dalait. Azt szeretnénk, ha a Hooligans új albuma 2012 őszén jelenne meg, de a stúdiózást már a nyári intenzívebb turnészezon előtt be akarjuk fejezni. Ennek okán úgy gondolom, mér a nyári hónapok előtt bemutatunk egy új dalt, amihez klipet is forgatunk. A magánéletre így aztán most kevesebb idő jut, mindannyian nagyon elfoglaltak vagyunk, de arra igyekeztem odafigyelni, hogy Mikulás-napon az estét együtt tudjam tölteni a lányaimmal. Este hét órára értem haza, utána jött hozzánk a Mikulás. A Szenteste ugyancsak sérthetetlen, azt mindenki otthon tölti a szeretteivel. Nálunk biztosan hatalmas őrület lesz a gyerkőcökkel.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!