Bulvár

2010.11.23. 15:30

Fight Club: Dallamosabb, ugyanakkor kicsit mocskosabb rock and roll

Semmi matek, csak abszolút rock and roll - fogalmazza meg a Fight Club lényegét Ragadics Csaba dobos. A 2006-ban még hobbizenekarként indult, majd idén szeptember közepén az első nagylemezét megjelentető formáció alapítója mindezzel arra is utalt, hogy nem tervezik előre a jövőt, csupán az lebeg a szemük előtt, hogy minél többet játszhassanak élőben.

Gyuricza Ferenc

A Fight Club nevű formáció a dobos Ragadics Csaba születésnapi ajándékaként alakult meg, hogy a zenész Csordás Tiborral és néhány további közös barátjukkal közösen eljátsszanak pár dalt. A mikrofonnál akkoriban még a Hooligans frontembere, Csipa állt, ám hosszú távon vele nem számolhatott a zenekar. Márpedig Ragadics Csaba a Machine Mouse és a Ramones Mania mellett szeretett volna egy újabb formációt létrehozni, ami a rock and roll mellett kötelezi el magát.


- Eleinte nem gondoltuk véresen komolyan a Fight Club történetét, hiszen hobbizenekarként csupán azért álltunk össze, hogy kellemes perceket szerezzünk saját magunknak - elevenítette fel az alakulás pillanatait a dobos. - A Fight Club nevet már akkor kitaláltuk, így szerepeltünk a Kútfejek című filmben is, melynek rendezőjétől kaptunk egy felkérést, hogy írjunk egy dalt számukra. A Csak egy perc az élet című számot még Csipa énekelte fel, de utána kitáncolt a dologból, így javaslatomra az eleinte csak gitárosként szereplő Csordás Tibi vette át az énekesi feladatokat is.

A Fight Club alapításának ötlete amúgy is Ragadics Csaba és Csordás Tibor közös javaslata volt, majd hozzájuk csatlakozott Tari Botond gitáros, illetve Garai Zoltán basszusgitáros. A zenekar számára a Kútfejek után a lemezszerződés adta meg a következő nagyobb lökést, amit többek között azzal is kifejeztek, hogy mindannyian magukra tetováltatták a Fight Club feliratot. A zenekar azóta el is készítette az Underground King című albumot.


- Lemezeladás terén nem dédelgetünk túlzott reményeket - folytatta Ragadics Csaba. - A lemez ma már egy szükséges rossz, hiszen tíz emberből jó, ha egy megveszi, a többi lemásolja, vagy letölti az internetről. A hanghordozó bevételt tehát nem hoz, promóciós okok miatt mégis szükség van rá. Később pedig betölthet olyan szerepet, mint a zenekari mintás póló, de ez a jövő zenéje. Jelenleg nem is foglalkoztat bennünket ez a kérdés, hiszen elsősorban játszani szeretnénk, rengeteget koncertezni, megmutatni a közönségnek ezt a produkciót. Azt nem tudjuk, hogy mekkora igény van erre a zenére, egyelőre jönnek az emberek, hallani akarják a dalokat. Nagy meglepetés volt számunkra, hogy a szövegeket már akkor is sokan tudták, amikor a lemez még sehol sem volt.

Ragadics Csaba szólt arról is, hogy a lemez kiadásával párhuzamosan a közel fél éve bemutatott Nem vagyok a legjobb után egy újabb videoklip is készül, melyet mindkét hazai zenés tévécsatorna játszani fog. Ez talán még jobban képviseli azt a dallamosabb, ugyanakkor kicsit mocskosabb rock and roll zenét, amelyet a Fight Club magáénak érez.


- Csordás Tibivel mi mindig is ezt a stílust éreztük igazán magunkénak, már akkor is, amikor egy rövid ideig együtt játszottunk a Machine Mouse zenekarban - magyarázta Ragadics Csaba. - Elképzeléseinket azonban akkor nem tudtuk valóra váltani, hiszen a munkakapcsolat megszakadt közöttünk, Tibi elment egy másik irányba, ám a barátságunk azóta is töretlen. Titokban mindketten vágytunk arra, hogy valamikor újra együtt zenéljünk, s ez most a Fight Club révén teljesült is. Kifelé nehéz elmagyarázni, hogy mit is szeretnénk játszani. Van ebben az országban egy olyan generáció, amely tagjainak a gyökerei nagyjából azonosak. A Hooligans, a Sex Action, de a Tankcsapda tagjaival is hasonló zenét szeretünk. A Fight Club abban különbözik az említettektől, hogy nem akarunk a jövővel foglalkozni, egyszerűen azt játsszuk, ami belőlünk jön, végül is ez a rock and roll lényege.


További zenei hírek itt! Klikk!

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!