Bulvár

2010.10.16. 11:46

Újabb receptkönyvet írt Bangó Margit

Harmadik receptkönyvét jelentette meg a Kossuth-díjas, illetve Magyar Örökség Díjjal is kitüntetett Bangó Margit. A cigányzene legismertebb hazai előadója a Határtalan lakoma és az Ünnepi ízek című kötetek után most egy desszerteket bemutató kiadványt hoz forgalomba, mely az Édes pillanatok címet viseli. A könyvhöz mellékelt ajándék CD az énekesnő 12 dalát tartalmazza.

Gyuricza Ferenc


Bangó Margit zenei pályafutásával nemcsak továbbörökíti és megőrzi a több száz éves magyar és roma értékeket, hanem világszerte népszerűsíti is azokat. Szakácskönyvein keresztül ugyanezt a missziót követi, és bár nem tartja magát hivatásos szakácsnőnek, házias receptjeivel hiteles módon közvetíti a tradicionális gasztronómiát. Korábbi könyveiben a hétköznapi és ünnepi receptjein keresztül az erdélyi, roma, zsidó és a magyar konyhaművészetekbe adott betekintést. A főételekhez azonban édességek is dukálnak, ezért az énekesnő most egy süteményes könyvvel rukkolt elő. Az Édes pillanatok című kötetben olyan hagyományos házias süteményeket találunk, amelyekkel évtizedek óta várják a nagymamák a családot. Ezeket a népszerű finomságokat az énekesnő konyhai titkaival és családi fejlesztésű receptjeivel kiegészítve bárki könnyedén el tudja készíteni. A kiadvány harmincegy receptet tartalmaz, melyek nagyszerűsége az egyszerűségükben rejlik, illetve abban a tematikában, hogy Bangó Margit az élet minden helyzetére javasol egy-egy jól bevált finomságot, legyen az vendégvárás, vasárnapi ebéd, születésnap, ünnep vagy akár egy sima hétköznap.

 

- Ezt a süteményes könyvet elsősorban a családosoknak írtam, valamint azoknak a fiatal hölgyeknek, akik gyorséttermekbe szaladgálnak, mert nincs idejük főzni, és elfáradnak, mire munka után hazaérnek - mondta Bangó Margit. - Az Édes pillanatokban rengeteg olyan receptet találnak, amit fél óra alatt el tudnak készíteni szeretteiknek.

A kötethez egy ajándék CD is jár, melyen Bangó Margit kedvenc bárzenéit adja elő. A Minden nap, minden éjszakán című kiadvány igazi különlegesség, hiszen olyan ismert és kedvelt dallamokat tartalmaz, mint a Holnap című Fényes Szabolcs szerzemény, a Horváth Jenő és Szenes Iván páros által írt Mások vittek rossz utakra engem és Álltam a hídon, de hallhatóak a lemezen a Gyöngyhalász és a Kócos angyalok című slágerek, valamint Járóka Sándor címadó szerzeménye is.

- A bárzenék korhatártól függetlenül népszerűek, az egészen fiatalok is újra meg újra felfedezik maguknak - mondta az album kapcsán az énekesnő. - Ezek a dalok nagyon közel állnak hozzám, mert úgy érzem, hogy a magyar lélekről szólnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!