Bulvár

2010.05.11. 15:08

Kozma Orsi külföldön is sikert aratott

Nagyszerű fogadtatásban volt része Bulgáriában és Romániában Kozma Orsinak. A magyar énekesnő saját zenekarával turnézik Európa dél-keleti részén, a négy fellépésből álló koncertsorozat Szófiában kezdődött, ahol egy klubban telt ház várta.

Gyuricza Ferenc

A bulgáriai koncertet követően Romániába utaztak tovább, itt először a Bukaresti Magyar Intézetben és a Green Hours 22 Jazz Clubban, végül a sepsiszentgyörgyi Szent György napok keretében lépett színpadra az énekesnő és zenekara.

- A hat napos utat mikrobusszal tettük meg, ami hangulatos volt, de fárasztó is - mondta Kozma Orsi. - Egymás utáni napokon játszottunk, és közben utaztunk, ez még többet kivett belőlünk. Ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy milyen lehet mindez nagyban, a folyamatosan turnézó sztárok esetében. A külföldi közönség mindenhol nyitott volt, nagy volt az érdeklődés a zenekar iránti. Ennek nagyon örültünk, és csodálkoztunk is, hiszen Bulgáriában és Romániában annyira nem vagyunk ismertek. Számomra a legjobb közönség a sepsiszentgyörgyi volt, hiszen olyan teltházat csináltunk, hogy még a földön is ültek az emberek. Többször is visszatapsoltak, kántálták a nevünket, rendkívüli érzés volt.


Kozma Orsi vegyes repertoárral lépett fel a külföldi koncertjein, saját szerzemények mellett több világslágert, valamint néhány ismert magyar nyelvű dalt is előadott, utóbbiaknak különösen nagy sikere volt. A külföldi út arra nagyon jó volt, hogy kapcsolatokat tudjanak építeni, így már újabb felkérések érkeztek hozzá, azaz nemcsak Bukarestbe és Sepsiszentgyörgyre várják vissza, hanem Csíkszeredára is meghívták, illetve egy marosvásárhelyi szervező is megkereste. Az énekesnő legközelebb azonban Európa nyugati fele irányába lép tovább, hiszen a következő koncertje a németországi Gronau-ban lesz.



További érdekes zenei híreket olvashat Zeneoldalunkon. Kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!