Bulvár

2009.12.02. 15:29

Goda Krisztina a The Hollywood Reporternek beszélt Oscar-nevezett filmjéről

Goda Krisztinát, a Kaméleon rendezőjét és négy további rendező kollégáját kérdezte az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára nevezett alkotásaikról a The Hollywood Reporter című amerikai mozis szaklap.

zaol.hu

Mint a magyar rendező elmondta, a film ötletét egy Betty nevű ismeretlen nő leveléből merítette, aki a Facebookon keresztül osztotta meg vele történetét. "Egy szélhámos áldozata lett, aki rajta kívül még több mint 40 nőnek ajánlott házasságot, ráadásul megtakarított pénzüket is kicsalta. Nagyon izgatott, hogy ez a tehetséges férfi hogyan tudta manipulálni az idősödő, szerelemsóvár nőket. Persze nem Betty történetét dolgoztam fel, de nyilvánvalóan inspirált" - mesélte el Goda Krisztina a hollywoodi lapnak.


"A hazugság annyira hozzátartozik a civilizált társadalomhoz, hogy már nem is vesszük észre, csak akkor, ha áldozataivá válunk. Erről szól a Kaméleon" - mondta a rendező, aki elárulta,hogy érdekes feladatnak találta egy ellenszenves főhős portréjának megfogalmazását, akivel kezdetben nehéz azonosulniuk a nézőknek, de aki végül a film során mégis közel tud kerülni hozzájuk.
   
Goda arról is beszámolt, hogy a Kaméleon moziba kerülése után meglepte, mennyi nő fordult hozzá hasonló sztorival. "Örültem, hogy a film néhányukat arra bíztatta, ne szégyelljék, ami velük történt" - idézte a rendezőt a szaklap.


A közelmúltban megjelent cikkben az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára nevezett alkotások közül a dél-afrikai, az izraeli, a chilei és az orosz filmek rendezői is megszólaltak. A dél-afrikai produkciót jegyző Jann Turner a White Wedding című romantikus komédiával debütált rendezőként. A palesztin-zsidó rendezőpáros, Scandar Copti és Yaron Shani egy a térségben élő 13 éves kamaszt állított Ajami című filmje középpontjába. A chilei Miguel Littin Dawson Isla 10 című filmje az 1970-es évek politikai foglyainak életébe ad bepillantást, az orosz Karen Sahnazarov pedig Csehov Hatos számú kórterem című művét adaptálta.


További érdekességeket talál Celeb-börze és bulvár hírek rovatunkban! Klikk IDE! 


Barangoljon Mozimánia és filmkritika rovatunk cikkei között! Kattintson IDE! 




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!