Bulivan

2013.01.29. 15:48

Új albummal jelentkezik a Junior Prima díjas zalai dzsesszénekesnő

Zalaegerszeg - Zeneművészet kategóriában Junior Prima díjat kapott novemberben, s azóta már új lemezének megjelenésére készül Szőke Nikoletta zalai kötődésű dzsesszénekesnő.

Horváth A. Attila

Szőke Nikoletta zenei karrierjéről több alkalommal olvashattak a Zalai Hírlapban, a zalaegerszegi születésű, Budapesten élő fiatal énekesnő (immár kétgyermekes anyuka) ugyanis rendszeresen ér el rangos szakmai sikereket. Tavaly tavasszal arról számoltunk be, hogy a japán Atelier Sawano kiadónál megjelent negyedik albuma heteken át listavezető volt a távol-keleti országban, emiatt a tokiói Cotton Club turnéra hívta az énekesnőt és zenekarát. Azóta felvették az újabb albumot, s idehaza is elismerte a szakma Nikoletta tehetségét.

- Csodálatos érzés volt átvenni a Junior Prima Díjat, úgy érzem, az egész eddigi munkásságomat méltatták vele - nyilatkozta lapunknak Nikoletta. - Nagyon sokat jelent számomra, hogy a hazámban is elismerik és számon tartják a sikereimet. Két pici gyermek édesanyjaként, úgy gondolom, nem tudtam volna jól végezni a munkámat, ha nem áll mellettem mindenben a családom, ha nem ilyen rugalmasak a zenésztársaim és a kiadóm, ezért a díj nekik is szól.

Szőke Nikoletta áprilisban kezdi országos lemezbemutató turnéját, s reméli, a zalai közönséghez is eljut majd. Fotó: Trunkó Bálint

- Milyen hangzásvilág jelenik meg az új lemezen? - kérdeztük.

- Az új album a lemezszerződés szerinti utolsó darab az Atelier Sawano-nál. Remélem, ez is sikeres lesz, hiszen akkor az ígéret szerint újabb ötlemezes szerződést köthetünk. Mindenesetre azt már most elmondhatom, nagyon különleges lemezről van szó. Ezt jelzi, hogy a kiadó a „World Premiere" címet adta a reklámkampánynak, mivel nincs jelenleg hasonló jellegű album nemzetközi szinten sem. Ezúttal „crossover" lemezt készítettünk, amelyre a legkülönbözőbb korszakok zeneszerzőitől választottunk dalokat. Csak néhány nevet említek: Bach, Bartók, Csajkovszkij, Purcell, Debussy, Grieg. A koncepció különlegessége, hogy úgy játsszuk a darabokat, mintha a saját számainkat játszanánk, megmutatva e csodás kompozíciók kortalanságát. Szakcsi Lakatos Róbert zongorázik, férjem, Barcza Horváth József nagybőgőzik, Balázs Elemér dobol, és édesapám, Szőke Sándor is vendégszerepel cimbalmon két dal erejéig. Ez nagy boldogsággal tölt el - válaszolta Nikoletta. Mint mondta, előreláthatólag március végén jelenik meg a hatodik album.

Az énekesnő egyébként több formációval is dolgozik, s mint megtudtuk, a közelmúltban csatlakozott a Balázs Elemér Grouphoz.

- 2012 novemberében tettük hivatalossá, hogy a Balázs Elemér Group új szólistája lettem. Az elmúlt években kizárólag vendégművészként vállaltam fellépéseket a saját projektjeim mellett, de mivel Elemérrel és a tagokkal is énekeltem különféle formációkban, és kiváló zenészeknek tartom őket, szívesen mondtam igent a felkérésre. Decembertől meg is kezdtük a koncertezést, valamint a közeljövőben velük is rögzítünk új anyagot. Ezenkívül természetesen a saját zenekarommal vagyok aktív. Alig várom, hogy megkezdődjön áprilistól az országos lemezbemutató turné, amelynek szervezése jelenleg is zajlik. Remélem, mihamarabb találkozhatok a zalai közönséggel is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!