Bulivan

2011.08.02. 12:03

Leonardo DiCaprio és Johnny Depp a hollywoodi kereseti lista élén

A kasszasikerek és a független filmek között ingázó két színész, Leonardo DiCaprio és Johnny Depp áll a hollywoodi kereseti lista élén a Forbes magazin összesítése szerint.

MTI

"A hollywoodi karrierek okos, bár nem mindig egyértelműnek tűnő döntésekre épülnek" - foglalta össze véleményét a tekintélyes magazin a filmipar amerikai fellegvárában tevékenykedő férfi színészekről.
   
A Forbes listája szerint a 77 millió dollárt (14,3 milliárd forintot) kereső DiCaprio és az 50 millió dollárt (9,3 milliárd forintot) elkönyvelő Depp az élő bizonyíték erre az elgondolásra.
   
Jól sikerült időszakot tudhat maga mögött a harmadik helyen szereplő Adam Sandler, aki 40 millió dollárral növelte bankszámláját. A negyedik helyen 36 millióval Will Smith, az ötödiken 35 millió dollárral Tom Hanks áll.
   
A pénzügyi magazin szerint Adam Sandler az egyik legbiztosabb oszlopa Hollywoodnak, és ha a kritikusok nem is rajonganak filmjeiért, a közönség mindig jól fogadja őket.
   
Noha Will Smith az utóbbi időben inkább családjával foglalkozik, még így is a legjobban kereső őt férfi színész között szerepel. Tom Hanks legutóbbi filmje, a Larry Crowne ugyan megbukott, az Oscar-díjas művész a Toy Story című animációval azonban szép sikereket ért el. Hanks szolgáltatja Woody hangját, az alkotás pedig minden idők legjobban kereső animációs filmje lett.
   
Leonardo DiCaprio tavalyi ötödik helyét cserélte az elsőre, köszönhetően annak, hogy két kasszasikerben, a Viharszigetben és az Eredetben is feltűnt. Hamarosan J. Edgar Hoover FBI-főnök bőrében tér vissza a vászonra, és rá vár a Nagy Gatsby címszerepe is. A tavalyi első Johnny Depp továbbra is A Karib-tenger kalózai Jack Sparrow kapitányaként tesz szert tekintélyes keresetre.
   
A Forbes magazin ügynökökkel, ügyvédekkel, producerekkel és a hollywoodi filmipar bennfenteseivel beszélve állította össze a kereseti listát, amely a 2010. május 1. és 2011. május 1. közötti időszakot vizsgálja.



Mozimánia és filmkritika- barangoljon dossziénk cikkei között!



Celeb-börze és bulvár hírek - dosszié ITT !

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!