Bulivan

2010.09.09. 12:16

Sorsolással dől el, kik nézhetik közelről a sztárok bevonulását az Oscar-gálán

Idén is sorsolással döntik el az Oscar-gála szervezői, kik lesznek azok a szerencsés rajongók, akik a vörös szőnyeg mellől, közvetlen közelről nézhetik jövő februárban a sztárok bevonulását. Jelentkezni hétfőtől egy héten át lehet, a nyerteseket szeptember végén sorsolják ki.

MTI

A szervezők szerdai közlése szerint a vörös szőnyeg melletti lelátó helyeire a www.oscars.org/bleachers oldalon jelentkezhetnek az érdeklődők.
   
Az előző években a világ minden tájáról mintegy 20 ezer rajongó pályázott a vörös szőnyeg mellett lévő 700 ülőhelyre. A szeptember végi sorsolás után a nyerteseket biztonsági vizsgálatnak vetik alá, így csak január elején válik biztossá, ki vehet részt február 27-én a 83. Oscar-gálán.
   
A szervezők a szabadtéri ülőhelyek sorsolását a 2001-es terrorcselekmények után Amerika-szerte megerősített biztonsági intézkedések közepette 2003-ban vezették be, a jelentkezőknek azóta egyebek mellett hozzá kell járulniuk személyes adataik vizsgálatához. A sorsolás bevezetése előtt a rajongók százai gyakran heteken át táboroztak a járdán, hogy ülőhelyet szerezzenek a tribünön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!