Bulivan

2010.01.21. 12:16

Ónodi Eszter egy magyar-angol thriller főszerepében

Befejeződött Dyga Zsombor új filmje, az Utolér miskolci forgatása, az alkotás a Miskolci Filmalap támogatásával készül - tájékoztatott Muszatics Péter kommunikációs igazgató csütörtökön.

MTI/AP

A tavaly ősszel létrehozott filmalap első produkciója Dyga Zsombor thrillere, amelyben Ónodi Eszter játssza a főszerepet. A stáb mintegy negyven napot töltött és 50 millió forintot költött Miskolcon. A forgatást a filmalap koordinálta, a város a helyszíneket ingyen biztosította.

   
A borsodi megyeszékhelyen összesen 61 helyszínen készülő fim stábja novemberben érkezett a borsodi megyeszékhelyre. A 240 millió forintos költségvetésű mozi egy család széthullásáról szól és angol nyelvű lesz. Az Utolér a tervek szerint jövő ősszel kerülhet a mozikba.
   
Madaras Péter, a filmalap vezetője az MTI-nek arról beszélt, hogy a borsodi megyeszékhely ad otthont a CineFestnek, azaz a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválnak, amely véleménye szerint az utóbbi évek egyik legsikeresebb hazai kulturális projektje. 
   
A tervek szerint a város ezen esemény mellett számos film helyszíneként is megjelenik majd a vásznon.
   
"Több magyar és külföldi produkciós céggel tárgyalunk, néhány filmterv különösen ígéretes" - jegyezte meg Madaras Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!