Böde

2015.10.03. 09:41

Agaras találkozó

Böde - A magyar agár szerelmesei adtak egymásnak randevút szombaton a Bödei Agármustrán, amit immár 4. alkalommal rendezett meg a település, karöltve a Magyar Agár Tenyésztő és Hagyományőrző Egyesülettel.

Magyar Hajnalka

A résztvevők egy csoportja, köztük Kiss Róbert, Barabás Zsuzsanna és Szekér Anna Fotó: Pezzetta Umberto

A fő  szervező, Tóth Zoltán elmondta, viszonylag kevés lehetőségük adódik versenyszerű futtatásra, ám  a bödei határban mód nyílik  pótolni ezt a hiányt. Annál is inkább, mivel a magyar agárnak amúgy sem a körpálya a terepe, hanem a szabad természet. Az idei találkozóra Budapestről, Szombathelyről, Hercegszántóról, Balmazújvárosból s még több  településről érkeztek résztvevők. A program keretében  közönségszavazás útján megválasztották Böde legkedveltebb agarait, majd a  faluházban kiállítás  nyílt Tóth Zoltán, a Hevesi Sándor Színház festőműterem-vezetője agaras festményeiből. Az Agárki agármit mond: Agár... című kiállításon Ujj Tibor, Böde polgármestere mondott köszöntőt, a közönség soraiban pedig ott voltak az agármustra főszereplői is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!